December je čas pregrešno dobre hrane in širokih puloverjev, ki zakrijejo kakšen kilogramček viška. Juhej! :) Zato imamo zate prav poseben in ekstremno okusen recept, ki je kot nalašč za praznične dni, lahko pa ga podariš tudi kot darilo.
- 500g sladkorja
- 150ml polnomastnega mleka
- 150g masla
- 150g arašidovega masla
- vanilijev ekstrakt
- dodatki kot so arašidi, mandlji, koščki čokolade ... po želji :)
KORAK 1: V posodi za kuhanje zmešja vse sestavine in jih počasi segrevaj, dokler se sladkor ne raztopi. Ko se sladkor raztopi, pojačaj temperaturo in ves čas mešaj.
KORAK 2: S segrevanjem nehaš, ko postane mešanica zelo gosta. Če nisi prepričan, potem zmes testiraš tako, da z žličko vzameš malce mase in jo daš v kozarček hladne vode. Če postane mehko in "pocasto", je fudge pripravljen za nadaljno obdelavo.
KORAK 3: Odstavi iz štedilnika in pusti stai 5 minut.
KORAK 4: Vzemi električni mešalnik in miksaj 5-10 minut, dokler fuge ne postane lepljiv. Vse skupaj preloži v posodo za pečenje, spodaj pa položi peki papir. Počakaj, da se popolnoma ohladi.
KORAK 5: Razreži na kose in psotrezi. Ali pa imej vse zase. Nič hudega. Obleci pulover. :)