Quantcast
Radio1_v_zivo


GRŠKA LEGENDA: Na katerem prstu nosiš svoj najljubši PRSTAN?
Radio 1 priporoča | 15. 12. 2016 4:48
Izbira po grški mitologiji razkriva tvojo osebnost
Ključne besede:     prstani    psih9ologija    grška mitologija    Grki    bogovi    grški bogovi    Pozejdon    Zeus    DIoniz    Afrodita    Ares
Na katerem prsu/prstih ga nosiš ti?

Prstani so čudovit modni dodatek, ki ga imajo rade predvsem pripadnice ženskega spola, čeprav tudi moški vse bolj posegajo po tovrstni popestritvi rok. Pa si vedel/a, da odločitev, na katerem prstu nosiš svoj najljubši prstan, razkriva tudi tvojo osebnost? Razlaga izhaja še iz grške mitologije, kjer naj bi vsak prst predstavljal drugega grškega boga, za grško kulturo pa je znano, da nošenje prstanov predstavlja čaščenje določenega božanstva.


PALEC = INDIVIDUALNOST

Palec predstavlja Pozejdona, grškega boga morja, ki je znan po svoji vsemogočnosti, samosvojosti in neodvisnosti. Če nosiš prstan na palcu, naj bi to pomenilo, da ne slediš trendom, si unikaten in razmišljaš s svojo glavo. Imaš svoj prav in svoja prepričanja, ki jih je težko omajati. V življenju si radoveden in se ne ustrašiš nobenega izziva, prav tako pa ne maraš neiskrenih odnosov in hinavskih ljudi. V ljubezni si radodaren, pozoren, se pa hitro razjeziš. 

KAZALEC = DOMINANCA in MOČ

Kazalec predstavlja Zeusa, kralja vseh grških bogov in boga strele ter groma. Če nosiš prstan na kazalcu, si zelo dominantna oseba, velikokrat pa tudi ukazuješ in "žugaš" s prstom.  Si energičen, razposajen in vedno dobra družba. Rad si z ljudmi, ki so zgovorni in zabavni, po naravi si komunikativen, močan in imaš ogromno energije. V ljubezni imaš rad kontrolo in se ne pustiš zmanipulirati. 

SREDINEC = UPORNIŠTVO

Sredinec predstavlja boga Dioniza, grškega boga vina in zabav. Si zelo samosvoj, nepredvidljiv, uporniški in počneš, kar se ti zljubi. Vseeno ti je, kaj pravi okolica in kakšno mnenje imajo o tebi drugi. Takšnim ljudem hitro pokažeš sredinec in ti ni mar za kritike ter čenče. Zelo rad se zabavaš, sploh ob dobri družbi in žlahtni kapljici. V ljubezni si razposajen, aktiven in nadvse zabaven, te pa pogosto ne jemljejo resno, saj si poln vicev in hudomušnih zgodb. 

PRSTANEC = LJUBEZEN

Prstanec predstavlja Afrodito, grško boginjo ljubezni in romance. Na prstancu nosimo poročni prstan, kar simbolizira ljubezen in medosebno spoštovanje. Zelo zanimiv je podatek, da je prstanec edini prst, ki je povezan z žilo, ki vodi naravnost do srca, brez da bi se le-ta razvejala. Simbolično to pomeni, da ko ti nekdo natakne prstan na prstanec, vzpostavi takojšnjo povezavo s srcem. Kako lepo. :) 

MEZINEC = KONFLIKTNOST

Prstanec predstavlja Aresa, grškega boga vojn in bojnega polja. Pogosto se ti zgodi, da padeš v konflikte, sploh, ker si brez dlake na jeziku in si v komunikaciji zelo neposreden. Konfliktnost pa se lahko kaže tudi znotraj tebe samega, ni namreč nujno, da imaš težave z drugimi ljudmi, temveč sam s sabo. Morda nisi zadovoljen s samim seboj, svojo službo, izgledom, itd - vse to vodi v notranje konflikte, kar simbolično ponazarja nošenje prstana na mezincu. 


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del