Quantcast
Radio1_v_zivo


Dedek Mraz je že v dolini
| 12. 12. 2016 9:31
S kočijo tudi po mariborskih ulicah
Ključne besede:     Dedek Mraz    kočija    Maribor
"Siva kučma, bela brada ..." se je razlegalo ob zasneženi progi.

Množica otrok, staršev, dedkov, babic ... je v soboto zvečer čakala ob vznožju Snežnega stadiona, da s svojim spremstvom pride dedek Mraz. "Siva kučma, bela brada ..." se je razlegalo ob zasneženi progi.

Vsi, ki so se želeli rokovati z dedkom Mrazom, niso prišli na vrsto, a dedek Mraz je zagotovil, da bo za to v prihodnjih dneh še veliko priložnosti, saj bo vse do 29. decembra, ko se bo poslovil na Trgu Leona Štuklja, obiskoval vrtce, šole, posamezne mestne četrti ... Že jutri, 13. decembra, se bo ob 17. uri s svojo okrašeno kočijo, na njej pa njegovi pomočniki, ustavil pri Osnovni šoli Prežihovega Voranca. Dan za tem pa ob isti uri pred vrtcema v Brezju in Pobrežje.

Ponedeljek, 19. decembra, bo s pravljično kočijo in spremstvom opravil postanek pri vrtcu Tezno – enota Mišmaš ob 17. uri, 15 minut kasneje pri OŠ Slave Klavore. V torek, 20. decembra, ga boste ob 17. uri videli pri OŠ Gustava Šiliha, 17.15 v parku pri vrtcu Jadvige Golež – enota Ob gozdu. 22. decembra bo razveselil otroke v občini Miklavž na Dravskem polju, s postanki v Dravskem dvoru, Dobrovcah, Skokah in pri OŠ v Miklavžu, prav tako ob 17. uri.


Tradicijo prihoda dedka Mraza že vrsto let vzdržuje Zveza prijateljev mladine (ZPM) Maribor. V organizaciji ZPM bodo do konca meseca v Domu ustvarjalnosti mladih v Razlagovi ulici tudi brezplačne ustvarjalne delavnice, na katerih lahko otroci izdelujejo novoletna darila. 

»Dedek Mraz se bo v četrtek, 29. decembra, nazadnje zapeljal še po praznično okrašenih mestnih ulicah in se ustavil v pravljičnem Vilinskem mestu, za zajca Benija pa ima prav posebno darilo,« povedo v Zavodu za turizem. Predstavo Prav posebno darilo si boste lahko ogledali v Vilinskem mestu ob 17. uri, po prihodu dedka Mraza pa se boste skupaj z njim sprehodili do velikega odra na Trgu Leona Štuklja, kjer se bomo od njega poslovili ob 17.45. »Pomahali mu bomo v slovo in si zaželeli, da nas spet obišče prihodnje leto.«

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del