Quantcast
Radio1_v_zivo


Comtrade z novim sodobnim centrom
| 9. 12. 2016 10:35
Širitev, dodatne zaposlitve in tudi start up center
Ključne besede:     Comtrade    Pobrežje    center
 V Sloveniji zaposluje okoli 500 ljudi, od tega 170 v Mariboru.
V Sloveniji zaposluje okoli 500 ljudi, od tega 170 v Mariboru.

Direktor Comtradea Alexis Lope-Bello o novih prostorih.
PRENESI DATOTEKO
Direktor Comtradea Alexis Lope-Bello o novih prostorih.

Družba Comtrade je na območju dela propadlega Cestnega podjetja Maribor (CPM) na mariborskem Pobrežju odprla novi sodobni center za programske rešitve. Z novo pridobitvijo bo imela možnost širitve in dodatnih zaposlitev, po novem pa ima tudi start up center.

Danes ima podružnice v 11 državah Evrope in Severne Amerike, njihovi tehnološki centri pa so v Ljubljani, Beogradu in Sarajevu.

V Sloveniji zaposluje okoli 500 ljudi, od tega 170 v Mariboru. "Naš bazen inženirjev v Mariboru raste in želeli smo jim ponuditi najsodobnejše prostore, nekaj bolj nenavadnega, da bi začutili, da pripadajo resnično mednarodnemu podjetju," je  povedal direktor družbe Alexis Lope-Bello.

Nove prostore, kamor se bodo preselili iz dosedanjega manjšega objekta na Zagrebški cesti, so nabavili tudi zaradi tega, ker želijo v prihodnjih letih širiti dejavnost v Mariboru in zaposlovati dodatne ljudi. "Maribor je z univerzo izjemen vir talentov in rabi bi gojili okolje, v katerem bodo lahko delali," je povedal direktor. Kot je dejal, sami stalno iščejo najboljše strokovnjake, predvsem na področju informacijskih tehnologij.

V delu novega objekta, kjer lahko v končni fazi dela okoli 300 ljudi, so uredili tudi start up center. "Prostor bo na voljo v brezplačno uporabo podjetjem, ki ustrezajo našemu modelu in želijo biti del tega, kar delamo," je pojasnil Venezuelec Lope-Bello.

"S to investicijo Comtrade še enkrat potrjuje, da ima Slovenija ključno vlogo v uresničevanju naše mednarodne strategije," je v govoru na današnji slovesnosti dejal lastnik in predsednik skupine Veselin Jevrosimović.

Novi prostori Comtradea so zrasli na Pobrežju v nekdanji upravni stavbi CPM, ki je od leta 2011 v stečaju. V coni je pred kratkim svoje nove prostore odprlo tudi javno avtobusno podjetje Marprom. Težava ostaja dovozna cesta, ki po ocenah domačinov ne prenese toliko prometa. Lope-Bello verjame, da je tudi to težavo "v dialogu z lokalno skupnostjo" mogoče rešiti. Neuradno se omenja izgradnjo nove ceste, ki bi se neposredno priključila na cesto čez Malečniški most.

 

Govori  Direktor Comtradea Alexis Lope-Bello o novih prostorih; Maribor (angleško)

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del