Quantcast
Radio1_v_zivo


Expo Biro načrtuje širitev
| 7. 12. 2016 14:39
Tudi nove zaposlitve
Ključne besede:     Hoče    Expo Biro    nova delovna mesta
 Družba Expo Biro je lani s 96 zaposlenimi ustvarila 2,4 milijona evrov prihodkov.
Družba Expo Biro je lani s 96 zaposlenimi ustvarila 2,4 milijona evrov prihodkov.

Rado Vračko; direktor, o poslovanju
PRENESI DATOTEKO
Rado Vračko; direktor, o poslovanju

Hoško podjetje Expo biro, ki med drugim že dve desetletji postavlja montažne objekte na dirkah formule ena ter na številnih drugih mednarodnih športnih dogodkih, kot so smučarske tekme, olimpijske igre in nogometna liga prvakov, več kot polovico prihodkov ustvari na tujih trgih. Zdaj načrtujejo širitev proizvodnje, s tem pa tudi nove zaposlitve.

Prva dirka, na kateri je Expo biro postavljal šotore, je bila leta 1996 v Barceloni, kjer je zmagal Michael Schumacher. Kot je povedal Blaž Železnik, ustanovitelj in dolgoletni direktor Expo biro, dolgoročno sodelovanje s poslovnimi partnerji vedno temelji na kakovostnem delu in osebnih odnosih.

Podjetje sicer ne postavlja samo šotorov, čeprav so po tem najbolj prepoznavni, pač pa tudi mnogo bolj zahtevne permanentne strukture iz platna. Njihova najnovejša dejavnost so jekleni poslovno-industrijski objekti, ki jih podjetja uporabljajo za proizvodnjo, skladišča, trgovine, športne objekte in garažne hiše podjetja Astron, ki ga zastopajo.

Kot je povedal direktor družbe Rado Vračko, so njihovi načrti za prihodnja leta optimistični, saj planirajo širitev proizvodnje izdelkov iz platna in povišanje proizvodnih zmogljivosti za polovico. Že prihodnje leto nameravajo zaposliti vsaj 30 novih sodelavcev za krojilnico, montažo šotorov, tribun in gradbenih odrov, iščejo pa tudi ljudi za vodenje projektov v skupini Röder.

Podjetje ob širitvi proizvodnje doma v prihodnjih letih nadaljuje tudi s prodorom na tuje trge. "Dogovarjamo se za izvedbo projekta Special Olympics v Schladmingu marca 2017, montažo šotorov na finalu lige prvakov v Cardiffu maja 2017, dogovori pa so v zaključni fazi tudi že za svetovno nogometno prvenstvo leta 2018 v Rusiji," je še dodal Vračko.

Družba Expo Biro je lani s 96 zaposlenimi ustvarila 2,4 milijona evrov prihodkov in skoraj 175.000 evrov čistega dobička. Letos bodo ustvarili za dobrih 15 odstotkov več prihodkov kot lani, naslednje leto pa načrtujejo še dodatno petodstotno rast in še višji dobiček.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del