Quantcast
Radio1_v_zivo


Danes predstavljeni prvi čevlji Alje Viryent, izdelani v prostorih nekdanjega Peka
| 6. 12. 2016 16:50
Na podlagi prototipov je začela zbirati naročila, da bo lahko zagnala proizvodnjo.
Ključne besede:     Alja Viryent    Peko    Tržič    čevlji
Alja Viryent s »prototipom« ženskih salonarjev in moških poslovnih čevljev

Pod taktirko priznane slovenske oblikovalke čevljev Alje Viryent so luč sveta ugledali prvi čevlji, izdelani v prostorih nekdanje tovarne Peko. Gre za par ekskluzivnih ženskih in moških čevljev, ki jih je Alja poimenovala PRVI women in PRVI men. Dva para, ki sta nastala, sta izdelana v prototipni izvedbi.

Čevlji s podpisom oblikovalke predstavljajo zbirateljski kos, kultni par čevljev, ki se bo zapisal v zgodovino slovenske čevljarske industrije. Na voljo je omejena ekskluzivna serija, samo 100 parov ženskih in 100 parov moških čevljev. Vsak par nosi zaporedno številko od 1/100 do 100/100, zahvalo in lastnoročni podpis Alje Viryent.

Alja se je na tvegano podjetniško pot podala z neverjetnim pogumom, saj zagon proizvodnje v takem obsegu zahteva finančne vlagatelje. Prodaja prvih 100 ženskih in 100 moških parov zanjo in celotno ekipo predstavlja semenski kapital, s katerim bodo lahko začeli s proizvodnjo, vzporedno pa iščejo vlagatelje. Z nakupom čevljev boste podprli njen pogum ter pripomogli k ponovni vzpostavitvi čevljarske industrije v prostorih nekdanjega Peka v Tržiču.

''Ponosna sem na vse ljudi, ki me podpirajo, predvsem pa na ekipo nekdanjih delavcev Peka, ki v sebi nosijo neprecenljivo znanje izdelave čevljev in so z mano od začetka ter verjamejo v našo skupno zgodbo. Brez njih danes ne bi bili tukaj,'' je na predstavitvi prvih čevljev poudarila Alja.

Čevlji so na ogled na spletni strani www.viryent.com