Quantcast
Radio1_v_zivo


6 razlik med moškim in žensko!
Radio 1 priporoča | 25. 12. 2016 14:34
Rahla pomoč pri razumevanju nasprotnega spola!
Ključne besede:     moški    ženske    razlike    razum    pomoč    spol
Razlike med moškim in žensko so precej očitne!

Če imaš pogosto težave z razumevanjem tega, kar si misli nasprotni spol, potem vedi: nisi edini/a! Moški in ženske namreč razmišljamo popolnoma različno. Razne študije možganov so dokazale, da naj bi ženske uporabljale obe polovici možganov, medtem ko naj bi moški uporabljali samo levo polovico možganov. V nadaljevanju preberi šest področij, na katerih se razmišljanje moških in žensk razlikuje!

 

1.ČUSTVA

Prav to, da uporabljajo obe polovici možganov, pri ženskah povzroča večjo čustvenost. Če je ženska pri neki zadevi res čustvena, potem obstaja velika verjetnost, da bo to tudi pokazala. Moški pa čustva običajno raje kar spregledajo. Ko pri moških pride do razmišljanja, potem so bolj nagnjeni k logiki. Če na primer prejmejo informacijo, ki ni točno povezana s trenutno situacijo, potem obstaja velika verjetnost, da jo bodo spregledali.

 

2.KO PRIDE DO TOLERIRANJA BOLEČINE ...           

V možganih imamo poseben del, ki je odgovoren za bolečino. Pri moških se ta del skriva v desni polovici možganov, pri ženskah pa v desni. Desna polovica je bolj povezana z zunanjo simulacijo, medtem ko je leva bolj povezana z notranjo. Prav zato so ženske nagnjene k temu, da bolečino občutijo bolj intenzivno kot pa moški. A moški se definitivno bolj pritožujejo in smilijo sami sebi.

 

 

3.SPOMIN

Ženske običajno uporabljajo svoje možgane bolj pogosto kot moški, prav zato pa so sposobne tudi bolje oblikovati misli in ohranjati spomin. Študije dokazujejo, da si ženske lažje zapomnijo obraze, imena in dogodke kot pa moški

 

4. SMERI

Moški pa so tisti, ki se veliko bolje kot ženske znajdejo v prostoru. Zapomnijo si geografkse detajle. Imajo tudi boljši občutek za smer, to pa jim pomaga, da si zapomnijo, kje so določeni kraji. To morda pojasnjuje, zakaj nikoli ne želijo vprašati za smer.

 

5. KDO PA RAJE TVEGA?

To so seveda moški. Večje kot je tveganje, bolj so zadovoljni. Ženske pa ne tvegajo rade, vsako dejanje najprej rade dobra preštudirajo, nato pa se podajo vanj.

 

 

 

6. KO PA PRIDE DO SEKSA... 

Moški so bolj vizualne narave. Ženske želijo upoštevati več stvari, kot so čustva, občutki in vizualne perspektive. Seks je za ženske neka oblika intimnosti, medtem ko je za moške samo fizično dejanje.