Quantcast
Radio1_v_zivo


ŽALOSTNO: Na njen zadnji rojstni dan so ji pripravili nekaj nepozabnega
Radio 1 priporoča | 9. 12. 2016 5:52
Očka: ''Pričarali smo ji nasmeh na obraz, pa čeprav zadnjič''
Ključne besede:     otrok    rak    bolezen    darilo    zabava    žalostno
Očka je še zadnjič zaplesal s svojo malo princesko

Lila May Schow je bila 5-letna deklica, ki se je od svojega tretjega leta starosti borila z zahrbtno boleznijo, ki ji pravimo rak. Kljub temu je do konca svojega življenja ohranjala nasmeh in se trudila živeti kar se da normalno otroštvo. 

 

Njeno življenje, ki se je komaj začelo, se je kaj hitro tudi končalo ... zato so ji starši želeli uresničiti njeno zadnjo željo.

 

 

 

Zdravniki so ji namreč postavili diagnozo, da njeno telo ni dovolj močno za nadaljevanje zdravljenja s kemoterapijami in so ji šteti zadnji dnevi. 

 

Ker se je približeval njen rojstni dan, je imela mala Lila eno gorečo željo -  praznovanje rojstnega dan v krogu svojih risanih junakov.

 

 

 

 

Obupana starša Ryan in Heidi sta se morala sprijazniti s kruto usodo, ki je doletela njuno hčerko in ostati močna zanjo. Za njen zadnji rojstni dan, sta ji želela pripraviti nepozabno zabavo in ji uresničiti željo. Na Facebooku sta ustanovila posebno skupino, kjer sta naprošala ljudi, da jim pomagajo pri organizaciji za hčerko.

 

 

 

 

 

Ryan in Heidi sta bila nad odzivom ljudi presenečena. Na njuno prošnjo se je odzvalo ogromno tistih, ki se jih je zgodba deklice dotaknila in so ji želeli nesebično pomagati. 

 

Lila je prišla na svojo rojstnodnevno zabavo v kostumu Pepelke, okoli nje pa so bili ljudje prav tako odeti v oblačila vseh Disneyevih princes in junakov.

 

 

 

Lila je bila oblečena v prelepo modro oblekico in imela na glavi krono. Tisti dan se je počutila kot princeska.

 

 

 

 

Dvorana je bila polna staršev in otrok, ki so prišli podpreti deklico in ji omogočili nepozaben dan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ryan: ''Nikoli nam ne bi uspelo narediti take zabave, če nam ljudje ne bi pomagali. Ne znam opisati, kako zelo sem jim hvaležen. Ni besed, ki bi to opisale. Moje največje darilo je, da smo naredili to, da se moje malo dekletce spet smeje ... pa čeprav zadnjič.''

 


 

Zadnji ples očeta in hčerke, preden je Lila za večno zaspala le nekaj tednov po zabavi.


 

 

 

 

 

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del