Quantcast
Radio1_v_zivo


10 LET ZAKONA: 7 parov odkriva, kako obdržati ljubezen v odnosu
Radio 1 priporoča | 10. 12. 2016 6:37
Drobne skrivnosti za srečen in uspešen zakon
Ključne besede:     pari    ljubezen    zakon

Preživeti celo življenje z eno osebo se včasih zdi kot pravi izziv. Se zares lahko zaneseš na enega partnerja oziroma eno partnerico in pri tem biti resnično zadovoljen? Pari, ki so že 10 let v zakonu, so za Elite Daily razkrili 7 nasvetov, kako ostati srečno zaljubljen:

 

 

1. Redna komunikacija

 

Najin odnos je preživel več kot 10 let zakona in troje otrok, zato ker precej komunicirava. Ne igrava igric, ampak poveva, kako se počutiva. V posteljo ne greva jezna in redko se kregava dlje kot 5 minut. Vse probleme skušava hitro rešiti. Nekako vedno najdeva rešitev, je priznal Tom P. (32).

 

 

2. Skupni interesi

 

Žena in jaz sva se zaljubila iz istega razloga in zato sva že 12 let skupaj - zaradi glasbe. Oba rada hodiva na koncerte in igrava instrumente. To je najin skupni interes in zelo naju veseli, zato si deliva strast do tega, je povedal Craig M. (35)

 

 

3. Zelo veliko prepirov

 

Morda zveni noro, toda že 10 let sva skupaj v zakonu, zaradi prepirov, ki so na nek način obdržali najino ljubezen. Nekoč sva se dneve in dneve prepirala, včasih manj, včasih pa bolj pogosto. Toda to je bil dokaz, da nama je še vedno mar. Če nama ne bi bilo, bi že obupala. Toda jeza dokazuje, da se ljubiva in da sva upravičeno jezna zaradi nekaterih stvari, je rekla Emma J. (37).

 

 

4. Najini otroci

 

Ponosna sva na najine otroke, zaradi česar najina ljubezen traja že leta. Morava biti dober zgled za najine otroke. Nekateri ljudje pravijo, da otroci uničijo zakon, toda nama pomagajo, da je najin zakon in najina ljubezen še močnejša, pravi Laura V. (34)

 

 

 

5. Brigaj se zase

 

Žena in jaz dajeva prednost temu, da počneva stvari, ki naju zanimajo. Imava varuško in vedno planirava potovanja. Pomembno je imeti čas zase in ga vložiti v zabavne odmore, razmišlja Michael C. (40).

 

 

6. Najine navade

 

Ljudje mislijo, da je ljubezen zakomplicirana, toda temu ni tako. Mož in jaz sva poročena že 11 let, vsak dan skupaj vstaneva in imava svoj jutranji ritual, za katerega sva hvaležna. Med zajtrkom si piševa ljubezenska sporočilca in preden greva v službo, se poljubiva ter se spomniva kakšne lepe stvari. Najini rituali so del ljubezni, ki sva jo gradila leta, je povedal Debby R. (37).

 

 

7. Preživljava čas nazarazen

 

Mož in jaz preživiva kakšen teden v mesecu narazen. Veliko potujem zaradi službe, zato temu obdobju rečemo tudi čas odmora. Začneva se pogrešati, kar je pomembno za zvezo. Ko se vrnem, imava navadno lepo večerjo skupaj in vedno komaj čakam, da ga vidim, je priznala Shelley M. (37).

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del