Quantcast
Radio1_v_zivo


V Kranjski Gori razburja lunapark
| 6. 12. 2016 7:40
Župan ogorčen, podjetje ima vsa dovoljenja
Ključne besede:     lunapark    Kranjska Gora    idila    UE Jesenice
Foto FB Blaž Veber, direktor Turizma Kranjska Gora

"S celotno občinsko ekipo in ekipo Turizma Kranjska Gora se trudimo, da je Kranjska Gora urejena vse od Mojstrane pa do Planice, in zdi se, da se je v sekundi uničil ves naš trud s tem, ko so začeli postavljati lunapark na elitni lokaciji v Kranjski Gori za hotelom Kompas, kjer se dnevno v času sezone mimo pelje ogromno število ljudi ... Za postavitev lunaparka sam nisem vedel, niti o tem nisem bil obveščen, kaj šele, da bi to dovolil. Obljubljam vam, da se bom še naprej boril za urejanje naše lepe vasice, kamor spada tudi ta vstopna točka, in da bom to skušal preprečiti, saj si Kranjska Gora zagotovo zasluži bolj elitni turizem, kot je postavitev lunaparka" je v pismu, ki ga je dodal občinskemu časopisu Zgornjesav'c, zapisal kranjskogorski župan Janez Hrovat.

 

Direktorju Turizma Kranjska Gora Blažu Vebru se sam zabaviščni park v kraju ne zdi sporen, problematična pa se mu zdi lokacija: "Moje osebno mnenje je, da tovrstna 'animacija' ne sodi na vhod v idilično alpsko vas. Zato se s postavitvijo takšnega objekta, kot je lunapark, absolutno ne strinjam. Kranjska Gora ima kot najlepši turistični kraj v Slovenij pomemben status. Če želimo, da tak tudi ostane in se razvija, je potrebno včasih pred lastne interese postaviti skupne cilje. Te bomo dosegli le ob sodelovanju in razumevanju vseh vpletenih, tako Turizma, občine, lastnikov, prebivalcev in turističnega gospodarstva."

 

Podjetje Lunapark Müller ima sicer za postavitev in obratovanje zabaviščnega parka vsa potrebna dovoljenja. Negativen odziv župana je, kot poročajo mediji, presenetil Kranjčana Roberta Žagarja iz podjetja Lunapark Müller. Kot je pojasnil, imajo urejeno vso dokumentacijo, tudi dovoljenje jeseniške upravne enote, zaenkrat do marca, medtem ko so zasebno zemljišče, kamor nameščajo park, od lastnika vzeli v najem za pet let.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del