Quantcast
Radio1_v_zivo


GANLJIVO: Izgubila očeta, na dan poroke pa doživela nekaj izjemnega
Radio 1 priporoča | 30. 11. 2016 13:33
Umrl ji je oče, njegovo srce pa je dobil mož, ki je na njen poročni dan naredil nekaj neverjetnega
Ključne besede:     poroka    ganljivo    smrt    nevesta    hči    oče    srce    presaditev
Arthur Thomas je osrečil Jeni s tem, da jo je peljal pred oltar

Jeni Stepien se je poročila letos poleti in na svoji poroki doživela nekaj, kar ne bo pozabila nikoli. Pred oltar je namreč ni peljal njen oče, ampak moški, ki je dobil po smrti njenega očeta njegovo srce.

 

Leta 2006 so Jeninega očeta na poti iz službe, kjer je bil šef restavracije ustrelili. Ustrelil ga je komaj 16-letni najstnik, ki je ravno tisti trenutek bežal pred poskusom ropa. Oče Michael, ki je štel 53 let, je utrpel hud strel v glavo in zaradi prehudih posledic umrl. Zdravniki so se trudili po svojih najboljših močeh, vendar jim ga žal ni uspelo rešiti. 

Družina je želela, da vse njegove organe, vključno s srcem dajo v organizacijo, ki jih bo lahko uporabila v medicinske namene ali pa za transplantacijo. 

 

 

Tistega dne pa se je Jeni porodila ideja ...

 


Arthur Thomas je 72-letni mož, ki je trpel za v ventrikularno tahikardijo in je na novo srce čakal celih 16 let. Nekega dne pa je dobil klic svojega zdravnika in izvedel, da so dobili darovalca in bo lahko končno odšel na presaditev.

 

Thomas je bil presenečen, da je po toliko letih čakanja le dobil srce, zato se je odločil, da bo družini napisal zahvalno pismo. Z družino Stepien je nato ostal v stikih in se občasno z njimi slišal preko pisem ali telefonskih klicev. Nikoli poprej se niso videli v živo, dokler se ni hčerka umrlega Michaela odločila poročiti.

 

Njena prva misel je bila: ''Kdo me bo sedaj peljal pred oltar?'' In po nekaj sekundnem premisleku, se ji je utrnila ideja: ''O, moj bog! Neverjetno bi bilo, če bi lahko zraven sebe imela vsaj del očeta!''

 

Nemudoma je poprijela za telefon, poklicala Thomasa in mu zaupala svojo željo. Presenečeni Thomas ni okleval in bil takoj za. Pripeljal se je iz Pittsburgha do New Jerseya in končno spoznal Jeni in njeno družino.

 

Jeni je Thomasa spoznala le dan pred poroko. Ko se ga je dotaknila tam, kjer nosi očetovo srce, se je v njej prebudilo ogromno čustev. 

 

 

Na dan poroke


Poroka se je zgodila na prelepo sončno soboto v cerkvi Swissvale, kjer sta se poročila tudi Jenina starša.

''Mislim, da bo to najboljši možni način, da imam na svoj dan ob sebi očeta,'' je s solzami v očeh povedal Thomas.

Prisotnost Thomasa pa ni ganila le Jeni, ampak celotno njeno družino, saj so čutili kot da je Michael zopet z njimi.

 

 

 

Jeni je bila presrečna, saj je na svoj poročni dan imela ob sebi del njenega pokojnega očeta.

 

 

Thomas je bil prav tako ganjen in zelo počaščen, da je bil lahko del te zgodbe. Jeni je tako dočakala najlepši dan, se poročila z moškim, ki ga ljubi ...

 

 

 

In celo dočakala ples ''očetov in hčera.''

 


 

 

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del