Quantcast
Radio1_v_zivo


Poleg petja zna tudi imitirati
Boštjan Romih | 27. 11. 2016 10:12
Rudi Bučar na zajtrku z Boštjanom Romihom
Ključne besede:     Zajtrk z zvezdami    Boštjan Romih    Rudi Bučar    glasbenik
Rudi Bučar

Rudi Bučar:
PRENESI DATOTEKO
Zajtrk pri Boštjanu Romihu

To nedeljo pa je Boštjan Romih gostil slovenskega uspešnega glasbenika. Rudi Bučar je vsestranski glasbenik, ki je leta 2012 uspešno zaključil študij jazz petja in aranžiranja na Akademiji za glasbo v Trstu. Je izjemen folk glasbenik z brezhibno glasovno interpretacijo in mojster istrske poetike. V slovenski Istri ga imajo že za svojega trubadurja; lahko rečemo, da je postal sodobna primorska legenda.

 

Rudijeva glasbena pot sega v njegovo rano mladost, ko v poznem osnovnošolskem obdobju s prijateljem Gabrom Radojevičem ustanovi band Spirits. Leta 1999 izide plošča z naslovom Zemljin krik.

Leta 2000 spozna vsestranskega umetnika Luciana Klevo in se poda v folk vode. Po istrskem podeželju opravi raziskavo starih istrskih ljudskih napevov in jih 'preobleče' v nove aranžmaje. Tako nastaneta plošči Kapot (2003, ZKP RTV Slovenija) in nekoliko bolj eksperimentalna Kambiament (2007, Dallas records). Februarja 2007 se na povabilo RTV Slovenija pridruži projektu Eurosong '07 v Helsinkih kot spemljevalni vokal Alenke Gotar.

 

Leta 2008 z izbrano ekipo slovenskih folk izvajalcev Sounds of Slovenia nastopi v Bruslju na prireditvi 'Konec predsedovanja EU'. Februarja 2009 nastopi na Emi v duetu z Alyo. Na Slovenski popevki 2009 prejme nagrado žirije kot avtor zmagovalne pesmi (izvajalka Anika Horvat). Septembra 2011 je Rudi Bučar na Slovenski popevki s skladbo Naj traja postal zmagovalec po izboru strokovne žirije.

 

Leta 2014 se je udeležil vseh treh večjih slovenskih glasbenih festivalov in kar na dveh zmagal: na Emi je nastopil s skupino Elevators (Tja), na Melodijah morja in sonca je slavil s Frčafelami (Sen znala jes), na Slovenski popevki pa je strokovna žirija njegovo pesem Ti izbrala za najboljšo skladbo v celoti, Rudi pa je prejel še nagrado za najboljšo interpretacijo. Maja 2014 je izšla plošča Kantajmo vokalnega kvarteta 7 plus, pri kateri je sodeloval kot avtor in aranžer.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del