Quantcast
Radio1_v_zivo


Praznično Celje
| 22. 11. 2016 13:32
Pred Mestno občino Celje in na Krekovem trgu že stojita smreki
Ključne besede:     Praznično Celje    smreke    osvetlitev    lampijoni
 smreka
Praznično razsvetljavo bodo v Celju bodo prižgali v nedeljo, ko bo v središču mesta zagorelo več kot 70 tisoč lučk.

Pred stavbo celjske občine so ta teden že postavili 12 metrov visoko smreko za okrasitev. Podarili so jo stanovalci bloka Ob železnici 5. Smreko za postavitev na Krekovem trgu pa je podarila Silvija Žihart iz Lokrovca 7.

 

Otroci in dijaki celjskih vrtcev ter osnovnih in srednjih šol pa medtem že izdelujejo lampijone, ki jih bodo obesili na Savinjskem nabrežju. Projekt poteka že četrto leto.

 

Nosilec projekta je Mestna občina Celje v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje, ki zagotovita potrebna sredstva za izvedbo projekta, tj. material, tkanine in barve. Dokončna izdelava lampijonov (šivanje in tehnična izvedba) se izvaja v sodelovanju s Šolskim centrom Celje. Naloga sodelujočih je poslikava tkanine, ki jo Mestna občina Celje dostavi na sedeže sodelujočih ustanov. Za nadaljnjo tehnično izvedbo lampijonov poskrbi Šolski center Celje ter Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja. Glede na letošnje prijave na celjski občini pričakujejo približno 70 poslikanih lampijonov. Lampijone bodo obesili v petek, 2. decembra, ob 11. uri na Savinjskem nabrežju.