Quantcast
Radio1_v_zivo


Popolna zapora AC priključka Šmarje Sap
| 15. 11. 2016 8:48
Zapora bo vse do zaključka del, predvidoma do konca avgusta 2017.
Ključne besede:     DARS    dolenjska avtocesta    Šmarje Sap    dela na cesti
Trenutno potekajo dela na izvedbi protihrupnih ograj, gradita se dve novi krožišči, dela potekajo na uvoznem priključku

Zaradi del v okviru dograditve priključka Šmarje Sap (Škofljica) na dolenjski avtocesti A2 bo 15. novembra od 13. ure dalje popolnoma zaprt priključek, torej uvoz na avtocesto proti Novemu mestu ter izvoz z nje iz smeri Novega mesta. Zapora bo vse do zaključka del, predvidoma do konca avgusta 2017.

Ureditev obvoza: promet iz smeri Novega mesta, ki je avtocesto zapuščal prek izvoza Škofljica, bo voden prek predhodnega izvoza, Grosuplje - zahod, na lokalno cesto 111091 in nato regionalno cesto R3-646/1443. V izogib tranzitnemu tovornemu prometu skozi naselja na cesti R3-646/1194 bodo tovorna vozila vodena na naslednji izvoz, Ljubljana - jug in nato na glavno cesto G2-106/0215.

Kakor je znano, je DARS d. d. sredi junija letos z najugodnejšim ponudnikom, izbranim v postopku javnega naročanja, sklenil pogodbo o dograditvi priključka Šmarje Sap na dolenjski avtocesti A2. Pogodba v vrednosti 3.275.908,06 evra brez DDV oz. 3.996.607,83 evra z DDV je bila sklenjena z novomeško družbo CGP d.d. ter Občino Grosuplje kot sofinancerko, ki bo prispevala približno 60.000 evrov z DDV.

Rok za dograditev priključka je 14 mesecev od uvedbe izvajalca v delo. Ta je začel teči v drugi polovici junija, ko je bil izvajalec uveden v delo, tako da od izvajalca pričakujejo, da bo z vsemi deli zaključil v drugi polovici avgusta prihodnje leto, ko bi dograjen priključek tudi predali prometu. S tem bo omogočeno, da uporabniki avtocesto zapustijo prek priključka Šmarje Sap tudi iz smeri Ljubljane, kakor tudi, da nanjo za smer proti glavnemu mestu dostopajo iz smeri Šmarja Sap (Škofljice, Kočevja). Polovica priključka Šmarje Sap, torej za smer proti Novemu mestu oz. iz smeri Novega mesta, je bila zgrajena leta 1992, v sklopu zgraditve in predaje prometu 6,3 km dolgega avtocestnega odseka Malence–Šmarje Sap.

Trenutno potekajo dela na izvedbi protihrupnih ograj, gradita se dve novi krožišči, dela potekajo na uvoznem priključku, izvajajo se vse faze del skladno s terminskim načrtom izvajalca. Faza, ki sledi, terja popolno zapor priključka vse do njegove dograditve in predaje prometu do konec avgusta 2017.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del