Quantcast
Radio1_v_zivo


Lestvica NAJBOGATEJŠIH Slovencev je tukaj!
Radio 1 priporoča | 11. 11. 2016 10:40
Presenečenje na seznamu slovenskih multimilijonarjev
Ključne besede:     Slovenci    milijonarji    lestvica    Manager
Samo in Iza Login sta najbogatejša Slovenca

V Denis Avdić Showu o novi lestvici najbogatejših Slovencev:
PRENESI DATOTEKO
Revija Manager je razkrila najbolj premožne.

Izšla je nova lestvica slovenskih multimilijonarjev pri reviji Manager, že 10. po vrsti. Sto najbogatejših skupaj ima v lasti kar 4,6 milijarde evrov premoženja. Tudi letos, daleč pred vsemi, na lestvici kraljujeta zakonca Samo in Iza Login, ki sta vredna skoraj 700 milijonov evrov (699). Skupina Outfit7 je najbolj znana po svoji prvi priljubljeni aplikaciji Talking Tom. Zakonca sta aplikacijo nato še nadgradila s serijo podobnih aplikacij. Krovni holding Outfit7 Investments Limited ima sedež v Londonu, poslovne prostore ima na Cipru, kjer je tudi davčni rezident. 

 

Kot drugouvrščeni na lestvici najbogatejših Slovencev je Joc Pečečnik, ki se je s svojim premoženjem, vrednim 255 milijonov evrov uvrstil na 2. mesto. Pečečnik je 90-odstotni lastnik družbe Interblock, ki se ukvarja z igralnimi avtomati.

 

Na 3. mestu sta letos zakonca Tatjana in Albin Doberšek, ki sta "težka" 222 milijonov €. Zakonca Doberšek sta leta 1983 v Nemčiji ustanovila družbo Engineering Doberšek, ki je z leti postalo eno vodilnih nemških inženirskih podjetij. Ukvarjajo se s svetovanjem, načrtovanjem in gradnjo tovarn na področju rudarstva, metalurgije, vodnega gospodarstva, energetike in ekologije.

 

Na 4. mestu se je tokrat znašel Marko Pistotnik, ki spada pod skupino Outfit7, njegovo premoženje pa je vredno vrtoglavih 211 milijonov evrov.

 

Na 5. mestu Managerjeve lestvice najbogatejših Slovencev 2016 pa je pristal večinski lastnik Studia Moderna, Sandi Češko, ki se ukvarja s televizijsko in spletno prodajo, kombinirano s prodajo v trgovinah. Njegovo premoženje se je nekoliko zmanjšalo, sedaj je vredno približno 184 milijonov evrov.

 

 

VIR: Revija Manager

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del