Quantcast
Radio1_v_zivo


Nov materinski dom v Ljubljani
| 7. 11. 2016 16:08
Stavba na Jarški cesti je sodoben materinski dom, prilagojen tudi invalidnim osebam in materam z večjim številom otrok
Ključne besede:     materinski dom Ljubljana    CSD Šiška    MOL
V novem materinskem domu na Jarški cesti je prostora za sedem mater z otroki

Ministrica Anja Kopač Mrak je ob spremstvu ljubljanskega župana Zorana Jankovića uradno odprla nov Materinski dom v Ljubljani, v katerega so se pred dnevi preselile mamice z otroki. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti  je za gradnjo in opremo novega Materinskega doma namenilo 1,27 milijona evrov, Mestna občina Ljubljana je zgradila ograjo in dala v brezplačno uporabo zemljišče ob stavbi.

Ministrstvo delovanje materinskega doma sofinancira v okviru večletnega sofinanciranja, in sicer v višini 85.800,00 EUR letno, 20 % sredstev prispeva tudi MOL.

Takšni domovi so namenjeni predvsem materam z otroki, ki zaradi socialne ali stanovanjske stiske ne morejo zagotoviti ustreznega okolja za otroke. V novem materinskem domu je prostora za 25 ljudi, materam se v času bivanja nudi tudi strokovna pomoč v obliki različnih delavnic.

Ministrica je izrazila veselje, da smo dobili nov sodoben materinski dom, prilagojen tudi invalidnim osebam in materam z večjim številom otrok. Stavba je sodobna, prostorna in vmeščena v primerno lokalno okolje. "Zagotovo bo mamam in njihovim otrokom nudila prijetno in tudi varno okolje v katerem bodo našle tudi vso strokovno pomoč za to, da se bodo lahko pozneje spet vključile v običajno okolje," je dejala ministrica Anja Kopač Mrak.