Quantcast
Radio1_v_zivo


Ljubljanska vinska pot v soboto 12. novembra
| 3. 11. 2016 11:41
Ob pestri ponudbi vin slovenskih vinorodnih dežel bodo za pokušino ali nakup na voljo jedi iz nabora Okusov Ljubljane sedmih gostinskih ponudnikov
Ključne besede:     Ljubljana    Ljubljanska vinska pot    Okusi Ljubljane    vino in kulinarika
Foto: arhiv organizatorja Ljubljanska vinska pot.

Ljubljana je postala v zadnjih letih prepoznavna kot kulinarična prestolnica, Slovenija pa kot vinska destinacija. Celo britanski časnik Independent je svojim bralcem letos svetoval, naj se na vinske počitnice namesto v Francijo odpravijo v Slovenijo.

V soboto, 12. novembra, se bo v starem mestnem jedru Ljubljane med 10. in 17. uro odvila tradicionalna prireditev Ljubljanska vinska pot. Organizatorji bodo obiskovalcem ponudili doživetje martinovanja na ulicah mestnega jedra - od Mestnega trga do Tromostovja. Preko sto stojnic na tradicionalni Ljubljanski vinski poti bodo zasedli vinarji iz vse Slovenije ter ljubljanski gostinci. Kot je že v navadi bo tudi na tej Ljubljanski vinski poti možno okusiti Ljubljano skozi projekt »Okusi Ljubljane«, v sklopu katerega se bodo predstavili: Restavracija Strelec, Torta Ljubljana, Zmajček Flo, Druga violina, Mediterraneo, Gostilnica 5-6 kg in Učilna okusov.

Letos bodo prvič skupaj nastopili hoteli iz centra Ljubljane, ki bodo skupaj s Slovenskim festivalom vin predstavili poseben izbor festivalskih vin in hotelske kulinarike, ki jo bodo obiskovalcem nudili ves november. To bo hkrati tudi napoved novega projekta »November mesec vina in kulinarike v Ljubljani« in organiziranih vinskih tur za turiste, ki jih bo v prihodnje izvajal Turizem Ljubljana v sodelovanju z izbranimi vinskimi destinacijami v mestu.

Obiskovalce poleg pestrega kulturno-umetniškega programa, čaka posebno presenečenje – Druga violina bo iz Ljubljanice dvignila vinski zaklad, ki ga od Poletnih vinskih razvajanj hrani v Ljubljanici. In kot se za martinovanje spodobi, bodo pestro vinsko ponudbo bo dopolnila tudi mlada vina. Projekt »Pubec« bo namreč obiskovalcem ponudil številna mlada vina Štajerskih vinarjev.

Otvoritev Ljubljanske vinske poti bo tradicionalno pred Mestno hišo, kjer bodo navzoče, ob umetniškem programu, pozdravili tudi direktor prireditve Rado Stojanovič, predstavnik Mestne občine Ljubljana in aktualna slovenka vinska Kraljica Sarad Stadler. Na Martinovanju v Ljubljani bodo obiskovalci lahko spremljali številne kulturno-umetniške predstave, ki jih bodo pripravili nastopajoči iz cele Slovenije. Nastopi se bodo skozi dan, vsako uro dogajali na treh prizoriščih: na Mestnem trgu pred Mestno hišo, na Stritarjevi ulici in na Tromostovju.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del