Quantcast
Radio1_v_zivo


30.Popotovanje po Levstikovi poti
| 3. 11. 2016 11:18
12. novembra jubilejna izvedba mednarodne prireditve
Ključne besede:     Levstikova pot    jubilej    Matjaž kmecl    Čatež
Če iščete kakršno koli informacijo o 30. popotovanju po Levstikovi poti, jo najdete na: http://levstik.si/?page_id

Jubilejno 30 popotovanje po Levstikovi poti bo v soboto, 12. novembra 2016 s startom med 6. in 9. uro v Litiji ali Šmartnem pri Litiji.

Zgodovina Levstikove poti sega v petdeseta leta 19. stoletja, ko je po poti s svojimi študenti hodil prof. dr. dr. Matjaž Kmecl, danes pa s študenti hodi prof. dr. Miran Hladnik. Prav dr. Matjaž Kmecl je pred tremi desetletji pomagal s svojimi neprecenljivimi nasveti pri določanju, označevanju in idejni zasnovi Levstikove poti, po kateri se zdaj že 30 let drugo soboto v novembru odpravljalo številni pohodniki iz Slovenije in tujine.

Tudi in prav zato bo ob jubilejni prireditvi slavnostni govornik prav prof, dr. Matjaž Kmecl, na prireditev pa smo povabili tudi vse dosedanje slavnostne govornike, med njimi Milena Zupančič, Ciril Zlobec, Tone Partljič, Miha Jazbinšek, Drago Bulc, nekdanji predsedniki PZS in TZS, Boštjan Žekš, Boštjan Žekš... V imenu vseh slavnostnih govornikov bo letošnje udeležence na cilju na Čatežu nagovoril tudi Milan Kučan, dolgoletni udeleženec množičnih popotovanj in nekdanji predsednik Republike Slovenije.