Quantcast
Radio1_v_zivo


Medicinski center odličnosti
| 28. 10. 2016 9:11
Inštitut za športno medicino
 Inštitut za športno medicino se je uvrstil med svetovne centre.
Inštitut za športno medicino se je uvrstil med svetovne centre.

V prostorih Medicinske fakultete Univerze v Mariboru so Inštitutu za športno medicino, ki ga vodi izr. prof. dr. Matjaž Vogrin,  podelili naziv Medicinskega centra odličnosti Svetovne nogometne zveze (FIFA Medical Centre of Exelence).


Inštitut je naziv pridobil skupaj z Nogometno zvezo Slovenije, Nacionalnim nogometnim centrom Brdo pri Kranju, Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor in Znanstveno-raziskovalnim središčem Unvierze na Primorskem. Inštitut za športno medicino se je tako uvrstil med svetovne centre, v katerih celostno obravnavajo vrhunske športnike in njihovo pripravljenost za doseganje načrtovanih in želenih rezultatov, veliko pozornosti pa namenjajo tudi ozaveščanju splošne javnosti za zdravo in gibanja polno življenje in delo.

Ob podelitvi naziva Medicinskega centra odličnosti Svetovne nogometne zveze je zadovoljstvo izrazil tudi dekan Medicinske fakultete Univerze v Mariboru. "Naziv centra odličnosti je še eno priznanje več naši relativno mladi fakulteti, ki se dobro uveljavlja tudi v mednarodnem okolju," je poudaril prof. dr. Ivan Krajnc in izpostavil pričakovanja, da se bo skladno z načrti fakultete dobro razvilo tudi nadaljnje raziskovalno, publicistično in pedagoško delo v okviru inštituta: "Imamo več kot optimalne možnosti glede na vrhunsko opremo, nove sodobne prostore in vrhunske strokovnjake za pričakovan raziskovalni preboj in prepričan sem, da bomo v najuglednejših tujih znanstvenih revijah že kmalu zasledili tudi dela naših sodelavcev Inštituta za športno medicino."

V luči prihodnje pričakovane mednarodne akreditacije medicinskih fakultet in univerzitetnih kliničnih centrov v Evropi je tudi pridobljeni certifikat odličnosti dokaz, da si Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru dobro utira pot v mednarodni strokovni javnosti.