Quantcast
Radio1_v_zivo


7 stvari, ki jih NIKAR ne počni po razpadu zveze
Radio 1 priporoča | 1. 11. 2016 13:38
Te je zapustil/a? Potem tega nikar ne počni.
Ključne besede:     odnosi    ljubezen    razhod    ločitev    nasvet
Ne počni neumnosti s strtim srcem.

Zapustil/a te je in ti se počutiš kot da je del tebe umrl. Verjetno tudi je, ampak kot veš, čas zaceli še tako globoke rane, zato se nikar predoglo ne zadržuj v slabovoljnosti in negativnih mislih. Nikar pa ne počni naslednjih stvar, pa čeprav te mikajo. 


1. Ne utapljaj bolečine v alkoholu


Morda se ti bo prvi hip zdelo, da bi najraje spil/a celo steklenico vina ali žgane pijače, samo zato, da bi bila bolečina manjša in spomin na bivšega/bivšo zamegljen. A že zjutraj bo prišlo vse za tabo, vključno z groznim mačkom in glavobolom. Je vredno? 2. Počakaj, preden začneš metati v koš vse stvari, ki te spominjajo nanj/nanjo

Verjetno bi se rad/a čim prej znebil/a vsega, kar te spominja na vajine skupne mesece ali leta, ampak zadevo vsekakor raje najprej prespi. Najslabše so odločitve, ki jih storimo v afektu, v trenutku, ko se zgodijo, še preden bi jih ponotranjili in se z njimi pomirili. Kdo ve, morda pa bi rad/a dokončal/a tisto knjigo, ki ti jo je kupil/a za lanski božič, ali pa še nosil/a tisti božanski parfum, ki ga je "zvohal/a" posebej zate. 
3. Ne zalezuj ga/jo na družbenih omrežjih


Poskusi se upreti preverjanju njenega/njegovega profila na Facebooku, Snapchatu Instagramu. Prav to lahko namreč podaljša tvojo agonijo in bolečino. Ta čas raje posveti sebi in pojdi na sprehod, med ljudi, ali pa preprosto poglej kakšno serijo. Vsak všeček, ki ga bo dal/a nekomu drugemu, te bo prizadel, prav tako pa te bo razžalostilo vsako novo sledenje drugim ljudem nasprotnega spola. Sploh, če to počne že isti dan, ko sta končala. V slednjem primeru je še najbolje, da čim prej zaključiš prijateljstvo na družbenih omrežjih, saj tako ne boš konstantno bombardiran/a z novicami, ki jih objavlja, novimi prijateljstvi, ki jih sklepa in novimi všečki, ki jih daje. Morda to počne celo nalašč, zato da bi te prizadel, kar kaže na to, da počne stvari iz maščevalnosti in bi to počel tudi v prihodnje. 

 

4. Ne pogovarjaj se z njim/njo

Težko je. Prej sta vsak možni trenutek preživela skupaj, se smejala ali pa klepetala po telefonu dolgo v noč. Zdaj pa kar naenkrat tega ni več in je logično, da vse to seveda pogrešaš. Pa vendar dobro premisli preden ga/jo kontaktiraš ali se zapleteš v pogovor z njo/njim. Scenariji so lahko različni, seveda pa odvisni od tega na kakšen način sta končala. Če je bivši/bivši ugotovil/a da si želi naprej, razšla pa sta se na prijateljski način, potem kakšen pogovor tu in tam vsekakor ne bo škodoval. Pa vendar vse to počni le do tiste mere, ko se še počutiš ok in te ne stiska pri srcu. Drugi scenarij, ki je mnogo bolj problematičen pa je ta, da končata na najbolj dramatičen način - z žaljivkami in nespoštovanjem. V takšnem primeru je zavoljo lastnega dostojanstva in dušnega miru najbolje prekiniti vse stike. Grozno in boleče pa vendar verjetno boli manj kot poslušati žaljivke in biti del sovražnih pohodov človeka, ki ti je bil vse. 

5. Ne skoči takoj med rjuhe 

Podobno kot pri alkoholu, je tudi seks avantura za eno noč le ena izmed tistih impulzivnih odločitev, ki jih obžaluješ naslednji dan. Verjetno gledaš v svoj telefon in razmišljaš, koga bi poklical/a, da bi lahko vsaj za eno noč pozabil/a na tragedijo, ki se je zgodila, pa vendar je bolje premisliti, če je vredno zakomplicirati še nek dodatni odnos, samo zato, ker v tistem trenutku ne želiš biti sam/a, ali še huje - to počneš iz maščevalnosti. S tem se ne maščuješ njej/njemu, ampak sebi. 

In ja, isto velja tudi za vse njegove prijatelje ali prijateljice. Nikar ne hodi v to smer. 6. Ne igraj, da si OK

Razhodi so vedno boleči in nič ni hudega, če si vzameš kakšen dan več, da zadevo preboliš in ponotranjiš. Ni potrebe, da daješ na obraz masko in hliniš presrečnega človeka pred vsemi, ki jih poznaš. Bolj kot bolečino tlačiš v sebe, prej in huje bo zadeva eskalirala in eksplodirala. Ko se ti bo nabralo, bo počilo in ponovno boš na tleh. Vzemi si nekaj dni, pojej goro sladoleda in klepetaj z najboljšim prijateljem ali prijateljico, ki je nisi poklical/a že celo večnost.

 


7. Ne zatakni se v žalosti

Zapomni si, vse bo ok, čeprav se ti zdaj zdi ravno nasprotno. Kljub temu, da ti zagotovo vsi govorijo, da se stvari zgodijo z razlogom in boš spoznal/a koga drugega, se tebi verjetno zdi kot da je konec sveta. Ne joči za nekom, ki vaju ne vidi več skupaj zaradi različnih razlogov. Siliti ljubezen je najslabše, kar lahko storiš. Človek, ki ljubi ne odide stran ob prvem kregu, težavi ali situaciji, ki ji ni kos. Človek, ki ljubi, ne odneha, se ne preda.
Kaj ne bi bil/a raje ljubljen/a tako kot si zaslužiš in imel/a ob sebi partnerja, ki NIKOLI ne bo niti pomislil, da bi odkorakal iz tvojega življenja? Nekoga, ki te spoštuje in ljubi takšno/takšnega kot si. Z vsemi napakami in pomanjkljivostmi. Z vzponi in padci. V dobrem in slabem. Za vedno. 


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del