Radio1_v_zivo


Prometni režim na Žalah ob 1. novembru
| 26. 10. 2016 8:29
V nedeljo zapore cest tudi zaradi Ljubljanskega maratona
Ključne besede:     Žale    1.november    maraton    LPP
Za parkiranje bo poskrbljeno!

Ob dnevu spomina na mrtve bo od 29. oktobra do 1. novembra omogočeno brezplačno parkiranje na urejenih parkiriščih v okolici pokopališča Žale. Mestni avtobusi bodo vozili po prilagojenem voznem redu. Bodite pozorni tudi na zapore cest 30. oktobra zaradi Ljubljanskega maratona.

Prometna ureditev na Tomačevski cesti ne bo spremenjena, kar pomeni, da bo promet potekal dvosmerno. Parkiranje ob Tomačevski cesti ne bo dovoljeno.

Parkiranje bo mogoče na naslednjih parkiriščih:

- pri cerkvi Sv. Križa
- ob Pokopališki ulici pri Plečnikovih Žalah
- pri Zavodu za rehabilitacijo
- parkirišče ob Koželjevi ulici
- Nove Žale
- ob Kranjčevi ulici
- parkirna hiša ŠRC Stožice

Od 26. oktobra do 1. novembra bo parkiranje mogoče tudi na dveh začasnih parkiriščih ob Tomačevski cesti in ob Koželjevi ulici.

Avtobusi mestnega potniškega prometa bodo v ponedeljek in torek, 31. oktobra in 1. novembra, vozili po posebnih voznih redih, prilagojenih povečanemu obisku pokopališča Žale.

Na linijah 2, 7 in 22 bo vozilo večje število avtobusov kot običajno. Liniji 19I in 19B bosta vozili po prirejenem nedeljskem voznem redu, dodatno pa bo uvedena linija 19 po trasi Barje – Tomačevo. Vozili bodo tudi avtobusi na linijah 11B, 18, 21 in 22, ki ob nedeljah sicer ne vozijo. Za linije 1B, 3, 3G, 6B, 8 in 27K bo veljal nedeljski vozni red, za vse ostale linije pa prirejen sobotni vozni red.

Avtobusi na linijah 12 in 12D bodo vozili po delno spremenjeni trasi; mimo Žal bodo vozili v obe smeri.

Zaradi boljše pretočnosti potnikov bo oba dneva samo na postajališču Žale mogoč vstop in izstop pri vseh vratih avtobusov. Validacijo Urbane (plačilo prevoza) bodo potniki lahko izvedli neposredno pri kontrolorjih LPP, ki bodo stali pri vratih.

Na vseh linijah, ki vozijo mimo Žal (2, 7, 19, 19B, 19I in 22), bodo od 29. oktobra do 1. novembra 2016 vozili nizkopodni, zgibni avtobusi. Vsi vozni redi so objavljeni na spletni strani www.lpp.si.

Posebno opozorilo: Zapore cest zaradi Volkwagen Ljubljanskega maratona

V nedeljo, 30.10.2016, bo od 8. do 16. ure zaradi maratona na območju pokopališča Žale za mestne avtobuse veljala popolna zapora, omejen bo tudi dostop osebnih vozil - mogoč bo le po Tomačevski cesti, iz smeri obvoznice.