Quantcast
Radio1_v_zivo


Noč čarovnic na gradu Bogenšperk
| 26. 10. 2016 7:27
Tudi v letošnjem letu obljubljajo pester program, namenjen mladim in mladim po srcu.
Ključne besede:     grad Bogenšperk    noč čarovnic    čarovnice    čupakabra    začarano
Zadnji dan v oktobru bo staro in mlado uživalo v različnih predstavah, grajskih animacijah in ogledih začaranega gradu

Joži Vovk, direktorica javnega zavoda Bogenšperk
PRENESI DATOTEKO
Čarajmo skupaj :)

Bliža se zadnja oktobrska noč, v ponedeljek, 31. oktobra se vsi čarovniki in čarovnice dobijo na začaranem gradu Bogenšperk! Zabavali in rajali bodo od 15. ure dalje in vse do poznega večera. Nakupovali bodo lahko na grajski tržnici in si na vsake pol ure ogledali grad z grajskim vodnikom.


V Valvasorjevem času so ljudje aktivno verjeli v čarovnice in čarovniške procese. Videli boste stvari, s pomočjo katerih so nastali čarovniški zvarki, spoznali procese sojenja, mučenja in zanimivih načinov, kako so potrjevali čarovništvo. Z vraževerjem je povezana tudi Valvasorjeva najpomembnejša raziskava o načinu presihanja Cerkniškega jezera.

Otroci bodo ustvarjali na grajskih ustvarjalnicah – ustvarili bodo obrazne maske, izdelali pajkovo mrežo, se okrasili s čarovniškim klobukom, izrezljali svojo bučo, naredili grafični odtis in naredili čisto pravo čarovniško fračo. Okrasili se boste lahko z obrazno poslikavo in si ogledali začarano klet.

Ko se bo noč spustila na grad, bodo čarovnice pokazale svojo magično moč in izbrale "naj coprnico bogenšpersko", razglasili pa bodo tudi najlepše izrezljano bučo. Za vas pripravljajo tudi zabaven glasbeni program, gledališko predstavo Družinskega gledališča Kolenc z naslovom Obuti maček, pravi čarovniški spektakel pa lahko pričakujete od Čupakabre.

Odrasli boste za karto odšteli 5 evrov, otroci, čarovniki in čarovnice v popolni opravi (obrazna maska, klobuk, čarovniška obleka) pa 2,5 evra po osebi.

PROGRAM 2016:

15:00 grajska tržnica, ustvarjalne delavnice, ogledi začaranega gradu

(izrezovanje buč, poslikava obraza, čarovniški klobuki, čarobne palice...)

15:30 OBUTI MAČEK - predstava Družinskega gledališča Kolenc

16.00 Tekmovanje za naj čarovnico bogenšperško

16.30 COPRNIŠKI CIRKUS ČUPAKABRA

17:00 Razglasitev najlepše izrezljane buče in glasba z začaranim glasbeniki

17:30 Spektakel Čupakabra - LUCIJA V DEŽELI COPRNIJ

18.00 Glasba in rajanje