Okusi Radol'ce - prihaja mesec kulinaričnih doživetij!
26. 10. 2016 ob 07:18
V Radovljici bodo gostinci ves mesec november ponujali lokalne menije po enotni ceni - 16 evrov
Ključne besede: okusi Radolce, Radovljica, gostinci, lokalno
Že četrto leto zapored je november v Radovljici namenjen okušanju pristnih domačih jedi, druženju in spoznavanju zgodb lokalnih restavracij in gostiln. Ponudbo posebnih menijev iz lokalnih sestavin bo spremljal bogat program, otvoritveni dogodek z lokalno tržnico in skupno večerjo Okusov Radol'ce pa bo v petek, 28. oktobra v Vili Podvin.
Trinajst gostiln in restavracij Okusov Radol´ce bo letos razvajalo naše brbončice s pristno domačo hrano, pripravljeno iz skrbno izbranih sestavin lokalnih pridelovalcev. Lokalni meniji po enotni ceni 16 evrov bodo objavljeni na spletni strani: https://www.radolca.si/okusi-radolce/.
Vključene gostilne in restavracije:
Gostilna Lectar, Radovljica
Gostilna Kunstelj, Radovljica
Grajska gostilnica, Radovljica
Gostišče Tulipan, Lesce
Restavracija Krek, Lesce
Gostišče Draga, Begunje
Restavracija Lambergh, Dvorska vas
Vila Podvin, Mošnje
Izletniška kmetija Globočnik, Globoko
Joštov hram, Podnart
Gostilna Pri Jožovcu, Begunje na Gorenjskem
Gostilna Avguštin, Radovljica
Gostilna Pr´Tavčar, Begunje na Gorenjskem
Namen projekta Okusi Radol'ce je obogatiti gostinsko ponudbo z lokalnimi jedmi, povečatio dodano vrednost in izbor jedi ter s tem promovirati lokalno kulinariko in domače dobavitelje. Poleg tega želijo s projektom povečati sledljivost živil, spodbuditi gostince k povezovanju in sodelovanju med seboj ter z domačimi dobavitelji in utrditi mesto, ki ga Radol'ca zaseda na kulinaričnem zemljevidu Slovenije. Letos še več poudarka dajejo kakovosti, povezovanju in nadgrajevanju, zavedajmo se, da je za uspeh Okusov Radol'ce pomembna kakovost, zato so se povezali s kulinaričnimi strokovnjaki, ki bodo svetovali pri nadgradnji in izboljšavi projekta, še pravijo v Zavodu za turizem in kulturo Radovljica.