LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Okusi Radol'ce - prihaja mesec kulinaričnih doživetij!

V Radovljici bodo gostinci ves mesec november ponujali lokalne menije po enotni ceni - 16 evrov
Ključne besede: okusi Radolce, Radovljica, gostinci, lokalno
Že četrto leto zapored je november v Radovljici namenjen okušanju pristnih domačih jedi, druženju in spoznavanju zgodb lokalnih restavracij in gostiln. Ponudbo posebnih menijev iz lokalnih sestavin bo spremljal bogat program, otvoritveni dogodek z lokalno tržnico in skupno večerjo Okusov Radol'ce pa bo v petek, 28. oktobra v Vili Podvin. Trinajst gostiln in restavracij Okusov Radol´ce bo letos razvajalo naše brbončice s pristno domačo hrano, pripravljeno iz skrbno izbranih sestavin lokalnih pridelovalcev. Lokalni meniji po enotni ceni 16 evrov bodo objavljeni na spletni strani: https://www.radolca.si/okusi-radolce/. Vključene gostilne in restavracije: Gostilna Lectar, Radovljica Gostilna Kunstelj, Radovljica Grajska gostilnica, Radovljica Gostišče Tulipan, Lesce Restavracija Krek, Lesce Gostišče Draga, Begunje Restavracija Lambergh, Dvorska vas Vila Podvin, Mošnje Izletniška kmetija Globočnik, Globoko Joštov hram, Podnart Gostilna Pri Jožovcu, Begunje na Gorenjskem Gostilna Avguštin, Radovljica Gostilna Pr´Tavčar, Begunje na Gorenjskem Namen projekta Okusi Radol'ce je obogatiti gostinsko ponudbo z lokalnimi jedmi, povečatio dodano vrednost in izbor jedi ter s tem promovirati lokalno kulinariko in domače dobavitelje. Poleg tega želijo s projektom povečati sledljivost živil, spodbuditi gostince k povezovanju in sodelovanju med seboj ter z domačimi dobavitelji in utrditi mesto, ki ga Radol'ca zaseda na kulinaričnem zemljevidu Slovenije. Letos še več poudarka dajejo kakovosti, povezovanju in nadgrajevanju, zavedajmo se, da je za uspeh Okusov Radol'ce pomembna kakovost, zato so se povezali s kulinaričnimi strokovnjaki, ki bodo svetovali pri nadgradnji in izboljšavi projekta, še pravijo v Zavodu za turizem in kulturo Radovljica.