Quantcast
Radio1_v_zivo


SPOMINJAMO SE LETA 2016: Deželak ENA NA ENA s Tino Maze
Radio 1 priporoča | 13. 4. 2017 11:35
Miha se je v Söldnu pogovarjal s smučarsko šampionko ob zaključku njene kariere
Ključne besede:     tina maze    smučanje    zaključek kariere    konferenca    Sölden    radio 1    deželak
Deželak ENA NA ENA s Tino Maze

Tina Maze, najuspešnejša slovenska alpska smučarka v svetovnem pokalu, se je na novinarski konferenci v Hotelu Bergland v Söldnu pred prijatelji, trenerji in novinarji dokončno poslovila od belih strmin.

Vidno ganjena Tina se je zahvalila vsem, ki so ji v dobrem in slabem stali ob strani ter bili ob njej, ko se je povzpenjala na sam vrh najuspešnejših smučark. Vsako slovo je težko in tega se zaveda tudi Tina. Povedala je tudi, da je bil zaključek svetovnega pokala v francoskem Meribelu zanjo zelo naporen in je po tej tekmi spoznala, da nima več moči ter motivacije za nadaljevanje. Kljub temu pa je njena športna zgodovina tako zelo izjemna, da se bo za vedno zapisala med tiste, ki veljajo za najboljše.

Čeprav ni nadaljevala smučarske kariere, je vseeno odvozila poslovilno tekmo v Mariboru, pred domačimi navijači.

 

Na novinarsko konferenco se je odpravil tudi naš Miha Deželak, ki je ves dogodek spremljal v ŽIVO, predvajali pa smo ga tudi preko live streama na našem Facebooku.

 

V živo iz konference

 

Tina se za konferenco v Söldnu ni odločila naključno

 

Na ledeniku Rettenbach nad Söldnom je Tina pred 14-imi leti osvojila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Nato pa je še dvakrat stala na najvišji stopnički odra za zmagovalke, z veleslalomskima zmagama v letih 2005 in 2012. 

Iz tega lahko povzamemo, da Sölden Tini pomeni veliko, saj je tam začrtala svoje največje uspehe v karieri. Nanizala je 26 zmag v svetovnem pokalu in tako postala najboljša alpska smučarka v zgodovini Slovenije ter ena najboljših na svetu. V rekordni sezoni 2012/13 je nanizala 11 zmag in zbrala rekordno število točk svetovnega pokala (2414 točk v eni sezoni, tako v moški kot ženski kategoriji). 

 

Hvala Tina za vse, kar si doprinesla naši Sloveniji. Ponosni smo nate!

 

Miha Deželak in Tinina sestra Maja