Radio1_v_zivo


Narok so spet preložili
| 19. 10. 2016 12:12
Romeo Bajde se je spet opravičil zaradi bolezni
Ključne besede:     Narok    Romeo Bajde    umor    Velenje    Okrožno sodišče
Romeo Bajde
Romeo Bajde je moral danes nujno na pregled k zdravniku.

Na Okrožnem sodišču v Celju se je danes začel predobravnavni narok za 46-letnega Romea Bajdeta. Ta je obtožen umora svoje 33-letne partnerke decembra lani v Velenju, ko sta se vračala s koncerta. Po umoru je odšel do avtomobila, s katerim se je vrnil na kraj zločina in partnerkino truplo naložil v prtljažnik. Nato se je za svoje dejanje opravičil na facebooku, potem pa se je odpeljal pred vhod dežurne ambulantne velenjskega zdravstvenega doma, stopil do dežurnega reševalca in mu povedal, da je ubil svojo partnerko. Do danes so vse predobravnavne naroke preložili, ker je bil Bajde nesposoben spremljati sojenje. 

 

Ker je Romeo Bajde tudi danes povedal, da ima zdravstvene težave in da mora k zdravniku, se je sodnik Zoran Lenovšek odločil, da se bo narok nadaljeval v ponedeljek.

 

Na današnjem naroku je sodnik zaslišal sodnega izvedenca psihiatrične stroke Petra Preglja, ki je podal oceno o tem, ali je Bajde procesno sposoben spremljati obravnavo. Ker je sodnik izključil javnost s tega pričevanja, Pregljeva ocena ni znana.