Quantcast
Radio1_v_zivo


Ljubljanski maraton bo rekorden!
| 19. 10. 2016 5:52
Zadnjo oktobrsko nedeljo bodo prestolnico preplavili tekači - na sporedu bo Volkswagen 21. Ljubljanski maraton
Ključne besede:     LM    ljubljanski maraton    tek    tekači    Ljubljana
Ljubljanske ulice bo preplavilo rekordno število tekačev in tekačic

Bliža se Volkswagen 21. Ljubljanski maraton. Na dvodnevnem tekaškem dogodku (29. in 30. oktobra) bo skupno nastopilo 28.487 tekačev in tekačic, od tega na nedeljskih preizkušnjah kar 18.868. V primerjavi z lanskim maratonom bo na letošnjem nastopilo 14,4 odstotka več, na 42 kilometrov dolgi preizkušnji pa 22,5 odstotka več tekmovalk in tekmovalcev.

Trasa bo potekala po ulicah in cestah v središču mesta in njegovi okolici, tretjič v zgodovini pa bo preizkušnja na najdaljši razdalji potekala v enem samem krogu. V nedeljo se bo tek na 10 km začel ob 8.30, teka na 21 in 42 kilometrov pa ob 10.30. Že deset minut prej bo start paraplegikov in rolkarjev.

Prireditelji tekmovanja bodo v soboto, 29. oktobra, za mlajše starostne kategorije priredili tudi srednješolski tek (3,5 km), osnovnošolski tek (2 km), promocijski tek (600 m in 1600 m), Lumpi tek (200 m) in Fun tek (3,5 km). Vse tekaške preizkušnje se bodo začele na Slovenski cesti med hotelom Cubo in Uršulinsko cerkvijo, cilj bo na Kongresnem trgu.

Ljubljana, letošnja zelena prestolnice Evrope, se je kot prva evropska prestolnica zavezala, da bo spodbujala organizacijo dogodkov brez odpadkov. Ljubljanski maraton je primer dobre prakse, saj se je organizacijski odbor s podpisom zaveze "Zero Waste" zavzel, da bo tudi letošnji maraton dogodek brez odpadkov. Na dogodku bodo udeleženci svoje odpadke odlagali ločeno, ob tekaški trasi in pri okrepčevalnicah pa bodo stali zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov za embalažo in biološke odpadke.

Pomembne informacije za tekače: http://vw-ljubljanskimaraton.si/sl/news/pomembne-informacije