LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Pomurci pečemo odlične medenjake

V Celju je potekalo ocenjevanje medenjakov
Ključne besede: Pomurje, medenjaki, med, festival, Celje
Minulo soboto je Čebelarska zveza Slovenija v Celju pripravila 1. festival čebeljih pridelkov in izdelkov v okviru katerega je potekal tudi natečaj Zlati medenjak 2016. Natečaj je tokrat potekal že šestič, udeleženci pa so tekmovali v treh različnih kategorijah in sicer klasični oziroma tradicionalni medenjaki, medenjaki z dodatki začimb ter drugih naravnih sestavin in v kategoriji inovativnih in sodobno oblikovanih medenjakov. Strokovna komisija je bila pri ocenjevanju pozorna tako na zunanji videz, vonj, okus kot tudi na izvirnost izdelka in poimenovanja. Nominacijo za naziv Zlati medenjak in prvo mesto v kategoriji medenjakov z dodatki začimb ter drugih naravnih sestavin so si prislužili medenjaki izpod pridnih rok Brede Zemljič, Čebelarstva Zemljič iz Boračeve. Marlena Skvarča, predsednica komisije za ocenjevanje medenjakov pa je izpostavila tudi medenjake, ki so jih pripravili učenci Osnovne šole Bakovci. Komisija je njihove medenjake poimenovala medeni krofi.