Quantcast
Radio1_v_zivo


NASVETI, DA TE KAP: Tako so seksali v 19. stoletju
Radio 1 priporoča | 14. 10. 2016 15:00
Ženska se je morala med seksom delati mrtvo
Ključne besede:     seks    19 stoletje    nasveti    bizarno    noro    razmerja    ženske    moški
Ženske so že takrat znale vrteti moškega okoli prsta

Leta 1894 ti nasveti niso bili ravno smešni, so pa zagotovo toliko bolj danes. V današnjem času, si vsi pari prizadevajo, da bi bilo v njihovem razmerju čimveč strasti, včasih pa je bilo to popolnoma drugače. Ženskam je bilo tako rečeno prepovedano izkazovati kakršna koli čustva in užitke.

P

V knjigi Seksualni nasveti za može iz leta 1894 je avtorica Ruth Smyther napisala nekaj ''praktičnih'' nasvetov za ženske in mi smo zate pripravili tiste, ki so najbolj bizarni.


1. Zavrnitev


Ko je moški želel seks, ga je morala ženska kdaj pa kdaj tudi zavrniti. Ni bilo vedno vse po njegovo in moški je moral to spoštovati. 

 

 


2. Izogibanje poljubu


Če je moški želel žensko poljubiti na usta, ona pa tega ni želela, je glavo preprosto obrnila stran in mu dala vedeti, da si ga ne želi.

 

 


3. Glavoboli

 

Ta fraza se je očitno ohranila vse do danes in je še vedno prisotna v marsikateri spalnici. V 19. stoletju pa so ženske glavobol zaigrale že uro pred spanjem, da je bilo videti bolj pristno. 

 

4. Nikoli gola pred možem

 

Ženska pred možem nikoli ni smela biti popolnoma gola, saj bi se lahko v njemu prebudila želja po seksu in to brez kakršnega koli razloga. 

 

 


5. Delale so se mrtve

 

Spolni odnosi so se morali odvijati v popolni temi. Za ženske je bilo dobro, da so se med spolnostjo obnašale čim bolj hladno ali bolje rečeno – delale so se mrtve. Ženska se med spolnostjo nikakor ni smela premikati ali izvajati kakršnih koli vzklikov. Ni ji bilo dovoljeno, da v seksu dejansko uživa.

 

 

 


6. Romantika? Nikakor!


V seksu ni smelo biti nikakršne romantike. Poljubljanje, objemanje, šepetanje nežnih besed in božanje, takrat ni obstajalo. Moški je ženski le dvignil krilo do bokov in storil svoje.

 

7. Obvezno govorjenje med seksom

 

Med samim spolnim odnosom je bilo najbolje, če so bile sicer tiho, a vendar tudi govorjenje ni bilo izključeno. Najbolje je bilo govoriti o hišnih opravilih ter gospodinjskih obveznostih – neprekinjeno.

 

 

 8. Izmikanje glave

 

Moški so bili že od nekdaj perverzni in tega niso skrivali, tako kot so to morale ženske. Če je želel ženski pomoliti svoj spolni ud v obraz, se je izmaknila in vztrajno držala glavo stran, dokler ni odnehal.9. Izgovor, da mora na wc


Ko je moški želel žensko poljubiti kjerkoli drugje, namesto na obraz in od nje želel seks, je kaj hitro spustila krilo, se opravičila in rekla, da mora na wc.

 

  

10. Preprečiti moškemu, da bi zaspal

 

Ženska je morala moškemu preprečiti, da je po seksu mirno zaspal. Utrujala ga je s pogovorom o  hišnih opravilih, ki jih je treba še postoriti.

 

11. Ugašanje luči

 
Če ženski tistega večera, ko bi morala z moškim imeti spolne odnose res ni bilo do tega, je obstajala opcija, ki bi jo morda rešila iz te zagate. Ugasniti luč in upati, da se mož v popolni temi spotakne ter ponesreči. Neumno, kaj?

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del