Quantcast
Radio1_v_zivo


ČUSTVENO: ''Mami rad te imam, čeprav ...''
Radio 1 priporoča | 13. 10. 2016 5:58
Resnična zgodba 13-letnega dečka
Ključne besede:     pismo    zgodba    spis    resnično    deček    mama    sirota    čustveno
Ljubezen, ki ne obstaja ...

Tokrat smo našli ganljivo zgodbo, ki prihaja iz južne Francije. Na spletu jo je objavila učiteljica takoj po tem, ko je prebrala spis enega izmed učencev in ostala brez besed. Dodala je le, da si ni nikoli mislila, da se lahko v tako majhnem otroku skriva toliko čustev.

Dečkov spis je takoj delila na spletu, saj je želela pokazati, da tudi majhen otrok razmišlja in čuti vse okoli sebe. Želela pa je ostati anonimna.

 

 

 

Draga mami!


Mami rad bi ti povedal, da te imam rad in mi pomeniš ogromno. Čeprav se velikokrat jeziš name, ker ne pospravim sobe, te imam rad. Zadnjič sem razbil tvojo najljubšo vazo in te tako spravil v jok. Najprej nisem vedel zakaj jokaš. Nato sem spoznal, da ne zaradi vaze, ampak zato, ker te nikoli ne poslušam, ko mi govoriš, da žoganje ne sodi v hišo.
Kljub temu da imam komaj 13 let, se zavedam, da nimamo denarja in te nikoli ne prosim za nič. Že od nekdaj pa vem, da me ima božiček rad, vendar je izgubil moj naslov, ker smo se velikokrat preselili. Povedala si mi celo, da te je poklical in ga žal tudi letos ne bo. Prišel pa bo drugo leto, upam. 
Nekega dne, pa mi poveš kot strela z jasnega, da ne obstaja. Bil sem jezen in žalosten. Nisem vedel ali me bolj jezi to, da ni imel mojega naslova ali misel, da sploh ne obstaja.
Še vedno te imam rad. Najraje imam vonj, ko spečeš čokoladni kolač, ki ga znaš le ti. Vanj daš vedno več čokolade kot piše v receptu. To je najina mala sladka skrivnost.
Rad te imam, ko me vsako jutro zbudiš in mi pripraviš kakav. Čeprav mi ga naliješ v skodelico, ki je razbita in zagotovo ne najlepša, je to najboljši kakav in ne bi ga zamenjal za nič na svetu.
Rad te imam, ko me zvečer poljubiš za lahko noč in me objameš. Tvoji lasje me vedno požgečkajo po obrazu in tako zelo lepo dišijo. Tvoja mehka pižama pa je edina, ki me uspava, ko me stisneš k sebi.
In mami, najbolj sem srečen takrat, ko mi rečeš: '' Lepo spi, škrat moj. Jutri je nov dan''.

Čeprav ne obstajaš, te imam rad in vedno te bom imel.

 

 

13-letni deček je dobil domačo nalogo, da napiše krajši spis, komu bi radi sporočili, da ga imajo radi in zakaj. Odločil se je pisati svoji materi in s tem ganil svet. Deček je živel od svojega 3. leta naprej v sirotišnici in tam tudi obiskoval pouk. Odraščal je brez mame in bil prepuščen odraščanju brez staršev.

Za svoja leta je bil zelo razgledan in njegova domišljija ni poznala meja. Učiteljica je to opazila in bila ob njegovem spisu bila tako ganjena, da ga je morala deliti s svetom. Želela je pokazati, kako ima lahko en otrok razvita čustva, čeprav je odraščal brez vsega.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del