Quantcast
Radio1_v_zivo


Humanitarno zbiranje zamaškov
| 11. 10. 2016 9:23
Otrokom s cerebralno paralizo
Ključne besede:     Sonček    zamaški    Manager klub Ptuj
 Manager klub Ptuj aktivno sodeloval pri projektu humanitarnega zbiranja 3 ton zamaškov.
Manager klub Ptuj aktivno sodeloval pri projektu humanitarnega zbiranja 3 ton zamaškov.

Pet mesečno zbiranje zamaškov je  na Ptuju doseglo svoj uspešen humanitarni epilog. Več kot 3 tone zamaškov, ki so jih zbirali na zbiralnih mestih po različnih ustanovah, šolah, gostinstvih in podjetjih je bilo uspešno predanih Društvu Sonček za cerebralno paralizo Ptuj-Ormož. Zbiranje je organiziral in koordiniral že znan podpornik humanitarnih akcij zbiranja zamaškov, Ptujčan Ignac Habjanič, ki je ob predaji zamaškov izjavil, da mu zbiranje zamaškov ne bi uspelo brez podpore lokalnih podpornikov; humanitarna akcija pa se je razširila tudi na mednarodno raven, saj so zamaške prejeli tudi iz Švice, Nemčije, Srbije in s Kosovega.

Predsednik Manager kluba Ptuj, Marko Drobnič je poudaril, da tovrstne aktivnosti le izpolnjujejo pomemben del poslanstva Manager kluba Ptuj – korporativno prostovoljstvo. Pred dvema letoma so pomagali pri obnovi in rednem vzdrževanju trim steze na Ptuju, letos pa so se odločili za podporo pomoči potrebnim otrokom s cerebralno paralizo in sodelovali ne le pri predaji zamaškov, temveč tudi pri donaciji približno 1 tone zbranih zamaškov. Kot dodaja Marko Drobnič, je slednje pozitivno tudi za ohranjanje okolja, saj je ločeno zbiranje odpadkov že postalo stalnica našega vsakdana, s katero moramo biti zgled tudi mlajšim generacijam in jim dokazovati, da je okolje vrednota, v katerem bomo živeli.

Izkupiček od pridobljenih sredstev akcije zbiranja zamaškov bodo namenjena otrokom s cerebralno paralizo, je pojasnila predsednica Sončka Društva za cerebralno paralizo Ptuj-Ormož, Nada Polajžer.

Zamaške so po nalaganju s pomočjo ptujskih osnovnošolcev, Ignaca Habjaniča, člani Manager kluba Ptuj in Slovensko vojsko odpeljali na Koroško, kjer jih bodo pretopili, z rezultatom akcije pa omogočili olajšanje bremen pomoči potrebnim.Tovrstne humanitarne geste so zato lahko le vzor našemu jutrišnjemu obnašanju z odpadki in dokazom, da lahko z majhnimi koraki doprinesemo lokalnemu okolju.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del