Quantcast
Radio1_v_zivo


70 LET KASNEJE: Še vedno zaljubljena kot prvi dan
Radio 1 priporoča | 11. 10. 2016 5:30
Simpatični par ob platinasti obletnici razkril, kakšna je njuna skrivnost
Ključne besede:     poroka    obletnica    platinasta poroka
"Če bi lahko, bi jo še enkrat poročil."

Poročena sta že 70 let in, če bi lahko, bi vse ponovila. Thomas in Irene Howard sta se spoznala kot otroka in Thomas je že takrat vedel, da bo Irene njegova punca. 

Irene in Thomas iz britanskega Longtona sta se spoznala leta 1931. Takrat je imel Thomas 9 let in Irene 7. Bila sta praktično soseda, med njima so bili le štirje vhodi. Thomas se je v Irene zaljubil na prvi pogled. Dolga leta sta bila najboljša prijatelja. Poročila sta se leta 1945, letos pa sta praznovala že 71. obletnico. Vsa ta leta sta bila skupaj, izjema je bil le čas 2. svetovne vojne, ko je bil Thomas vpoklican v vojsko. 

"V Irene sem se zaljubil , takoj ko sem jo zagledal. Vedel sem, da bo moja punca. Od tistega trenutka dalje je moja zaljubljenost le še rasla. Veliko sva se sprehajala in zelo hitro sva postala najboljša prijatelja. Pogosto sva šla tudi v kino, kjer sva si ogledala vse filme s Clarkom Gableom v glavni vlogi, ves čas sva se držala za roke in sedela v zadnji vrsti." je za Mirror povedal simpatični gospod. 

Ko se je Thomas vrnil iz vojske, je Irene zaprosil za roko.
 
"Skupaj sva praktično celo življenje, ves čas se spoštujeva in sva prijazna en do drugega. Današnja mladina bi se lahko zgledovala po tem. Seveda sva se kdaj tudi skregala, včasih sem bil jaz kriv, kdaj tudi ona, a na koncu sva se o vsem pogovorila in sprejemala kompromise. Tudi po 71-ih letih se ljubiva. Še vedno je moja in ponosen sem nanjo. Če bi lahko ponovil, bi jo še enkrat poročil." je priznal 94-letnik. 

Par nima otrok, za njiju skrbita nečakinji Debbie in Jane. 

Oglej si, kakšna je njuna skrivnost za dolg zakon.