Quantcast
Radio1_v_zivo


Začenja se projekt Tržič - mesto dobrih misli in želja
| 7. 10. 2016 6:01
S tekaško prireditvijo Tržiška veriga srca se danes začenja projekt Tržič - Mesto dobrih misli in želja, ki so ga zasnovali na Osnovni šoli Tržič.
Ključne besede:     OŠ Tržič    projekt    srce    tek    povezovanje
TRŽIŠKA VERIGA SRCA za uvod v projekt Tržič – mesto dobrih misli in želja

S tekaško prireditvijo Tržiška veriga srca se danes začenja projekt Tržič - Mesto dobrih misli in želja, ki so ga zasnovali na Osnovni šoli Tržič. Z njim želijo povezati učence, starše, sorodnike, delavce javnih zavodov in društev ter Tržičane. Izpostavljajo pomen pozitivnega odnosa do sočloveka, narave, okolja in domačega kraja.Kot so sporočili iz tržiške občine, projekt poudarja tudi pomen medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva, strpnosti do različnih narodnosti in tujcev ter sprejemanja drugačnosti. "Predvsem želimo doseči višjo raven zavedanja, da živimo drug ob drugem. To pa pomeni, da ne smemo živeti drug mimo drugega, pač pa drug za drugega. In pri tem si moramo priznati, da drug drugega potrebujemo," pravi ravnatelj Osnovne šole Tržič Stane Grum.

V projektu, ki bo trajal celo šolsko leto, sodelujejo vrtec, vse tržiške šole, javne ustanove, nekatera podjetja in društva. Otroke v vrtcu in učence bodo osveščali o vzgojnih veščinah, kot so iskanje sreče, spoštovanje, hvaležnost, pogum, ljubezen, družina, zdrav ritem srca, skupno bivanje na tem planetu. Za učence, starše in ostale Tržičane bodo pripravili predavanja zdravnikov, specialnih pedagogov in terapevtov. V sklopu projekta bo zaživelo več razstav, potekali bodo različni kulturni in športni dogodki, izdelali bodo tudi knjižico dobrih želja. Tržiška osnovna šola pa je k sodelovanju povabila matere različnih narodnosti, ki bodo pripravile raznoliko kulinariko, predstavila se bodo tudi folklorna društva različnih narodnosti.

Simbol dogajanja bo srce. Vsi otroci v vrtcu, osnovnošolci, starši, sorodniki in mnogi Tržičani bodo dobili srce iz kartona. Vsak ga bo lahko okrasil, pobarval in nanj napisal dobro misel ali željo. Pod simbolom srca se odvija tudi uvodna prireditev projekta, ki so jo poimenovali Tržiška veriga srca. Gre za tek otrok in zaposlenih, ki bo povezal vse sodelujoče ustanove v projektu. To so osnovne šole Tržič, Križe in Bistrica, tržiški vrtec, Dom Petra Uzarja, tržiška policijska postaja, tamkajšnji center za socialno delo, knjižnica, varstveno delovni center, zdravstveni dom, glasbena šola, ljudska univerza, Tržiški muzej in reintegracijski center Fundacije Vincenca Drakslerja. S tekom bodo med sodelujočimi ustanovami sklenili posebno verigo prijateljstva in sodelovanja. Tekači bodo s seboj nosili večji panel v obliki srca, na katerega bodo ustanove pritrdile svoje dobre misli in želje za mesto in prebivalce. Srce bodo opoldne v atriju Občine slovesno izročili tržiškemu županu Borutu Sajovicu, prireditev pa se bo zaključila s kulturnim programom.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del