Quantcast
Radio1_v_zivo


Računajte na nas
| 4. 10. 2016 9:11
Delavnice, nastopi in predstavitve mladih
Ključne besede:     Mladi    Maribor IndiJanez
 Festival je po navedbah organizatorjev še posebej zanimiv zaradi svoje interaktivne narave.
Festival je po navedbah organizatorjev še posebej zanimiv zaradi svoje interaktivne narave..

Mariborski Grajski trg bo ta teden prizorišče 2. festivala Računajte na nas!, ki ga pripravlja mladinski center IndiJanez z namenom spodbujanja in predstavitve ustvarjalnosti in inovativnosti mladih. Med drugim bodo prikazali veščine kaligrafije, poezije, računalništva in žongliranja. Tako želijo razbliniti stereotipe, da je današnja mladina lena ali brez idej.

Vsak dan do petka se bodo na Grajskem trgu med 10. in 14. uro predstavljali mladi posamezniki in skupine, ki se udejstvujejo na najrazličnejših področjih. S svojimi ustvarjalnimi sposobnostmi, znanji in veščinami bodo mimoidoče seznanjali v obliki praktičnih delavnic, nastopov in predstavitev.

Festival je po navedbah organizatorjev še posebej zanimiv zaradi svoje interaktivne narave. Obiskovalci bodo namreč lahko sodelovali in se aktivno vključevali v delavnice, ki bodo tako delovale ne le informativno, temveč tudi kot oblika neformalnega izobraževanja. "Čeprav bodo sodelujoči na festivalu mladi, želimo v dogajanje vključiti tudi pripadnike starejših generacij, saj je eden izmed namenov projekta tudi medgeneracijsko sodelovanje," so sporočili.

"Namen festivala je javnosti predstaviti le ščepec aktivnosti, s katerimi se mladi v Mariboru ukvarjajo, in razbliniti dvome in posplošena mnenja nekaterih, da je današnja mladina lena, neaktivna ali brez idej," so še dodali.

Med drugim se bodo predstavili Improvizacijsko gledališče (ŠILA), glasbeno društvo KUD Coda, Društvo študentov zgodovine (ISHA Maribor), bobnar Drummer Timo, izdelovalci lesenega nakita WoodYou? in frizerka Anja Pivec. Obiskovalci se bodo med drugim lahko naučili, kako napisati pesem, tiskati s 3D-tiskalnikom ali zgraditi most iz špagetov. Lahko si bodo naredili majico z odtiskom kanalizacijskega pokrova ter prisluhnili slam poeziji.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del