Quantcast
Radio1_v_zivo


V Ljubljani v Savskem naselju - nova Lekarna Savska
| 30. 9. 2016 12:38
Nova enota Lekarne Ljubljana
Ključne besede:     Lekarna Ljubljana    Lekarna Savska    Savsko naselje    zdravila    zdravje
Lekarna Savska

Lekarna Ljubljana je v Ljubljani, v Savskem naselju, odprla novo enoto - Lekarno Savska. Prebivalci Ljubljane so dobili novo lekarno. V Savskem naselju, na Savski cesti 3, v novih, sodobnih prostorih v sklopu Klinike Doktor 24, odslej deluje nova enota Lekarne Ljubljana. Tako kot v ostalih enotah, so tudi v Lekarni Savska strankam na voljo zdravila, medicinski pripomočki, prehranska dopolnila, otroški program, dermokozmetični pripomočki idr. Poleg celovitega nabora izdelkov pa se nova lekarna ponaša s prodajnim avtomatom Lekarna24, v katerem so na voljo sezonski izdelki tudi izven delovnega časa lekarne.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je ob odprtju Lekarne Savska dejal, da prebivalcem Savskega naselja in bližnje okolice veliko pomeni, da lahko kar najhitreje dostopajo do zdravil in drugih izdelkov za dobro počutje ter do pomoči, ki jo nudijo strokovnjaki. Izrazil je veselje, da je Lekarna Ljubljana odprla novo lekarno, ki jo bodo vsi, brez dvoma, z veseljem obiskovali. Obenem je čestital direktorju dr. Marjanu Sedeju in njegovi ekipi za uspešno delo, saj so s svojo strokovnostjo in prijaznostjo večkrat dokazali, da so najboljša lekarniška mreža ne samo v državi temveč tudi širše.

Prisotne je nagovoril tudi direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej, ki zagotavlja, da se bodo sodelavci Lekarne Ljubljana trudili za kar najbolj strokovno in prijazno storitev. »Lekarno Savska odpiramo v času, ki je za nas in našo dejavnost zelo negotov. Že kmalu se lahko zgodi, da, kljub znanju naših strokovnjakov in številnim letom izkušenj, strankam ne bomo mogli omogočiti vsega, kar jim nudimo sedaj. Nov predlog Zakona o lekarniški dejavnosti, ki je trenutno v obravnavi, je daleč od sodobnega, ne sledi razvoju in trendom v lekarniški dejavnosti, temveč prinaša še več omejitev. Kar ustvarimo s tržnim delom dejavnosti, sedaj vlagamo v nove enote in posodabljamo obstoječe, izobražujemo svoje zaposlene in razvijamo nove lekarniške storitve. Vse to zato, da bodo imeli ljudje boljši in enostavnejši dostop do lekarn ter konec koncev tudi do izdelkov in informacij, ki jih rabijo za izboljšanje svojega zdravja in počutja. V Lekarni Ljubljana upamo, da bodo odločevalci prisluhnili našim pripombam in predloga zakona ne bodo podprli. Strinjamo se, da je Zakon o lekarniški dejavnosti potreben prenove, vendar bi le-ta morala biti premišljena, pripravljena v skladu s spremembami Zakona o zdravstveni dejavnosti ter Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter s spremembami, ki bi spodbujale k razvoju in nadgradnji lekarniške dejavnosti.«, je svoje misli strnil dr. Sedej.

V lekarni Savska, katere vodja je Tina Bajc, mag. farm., so zaposlene tri magistre farmacije, ki strankam nudijo strokovno pomoč in nasvet ob izdaji zdravil in izdelkov za krepitev zdravja. V lekarni so na voljo brezplačne strokovne storitve, kot so pregled uporabe zdravil in svetovanje o zdravem življenjskem slogu, izdelajo lahko osebno kartico zdravil, na kateri so na enem mestu zbrane vse pomembne informacije o zdravilih uporabnika.

Na prireditvi ob odprtju nove lekarne je Lekarna Ljubljana podelila Ljubljanskemu potniškemu prometu 5 defibrilatorjev, ki bodo na mestnih avtobusih predstavljali pomemben prispevek pri reševanju človeških življenj. Nastop so popestrile pevke pevskega zbora Lekarna Ljubljana in slovenski raper Rok Terkaj – Trkaj.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del