Quantcast
Radio1_v_zivo


Srednjeveški dan v Ljubljani
| 30. 9. 2016 8:53
To soboto na Srednjeveškem dnevu spektakularna predstava viteške skupine Federation of Georgian Martial Arts iz Gruzije!
Ključne besede:     srednjeveški dan    mini teater    Ljubljana    preteklost    srednjeveška tržnica
Tradicionalni ljubljanski Srednjeveški dan vključuje nastope skupin v srednjeveških nošah, ustvarjalne delavnice, ples.

17. SREDNJEVEŠKI DAN V LJUBLJANI, MEDNARODNI FESTIVAL MINI TEATRA, SOBOTA, 1. OKTOBER 2016

LOKACIJA: KRIŽEVNIŠKA ULICA, MESTNO JEDRO LJUBLJANE IN LJUBLJANSKI MESTNI TRGI

V soboto, 1. oktobra 2016, bo Mini teater ob pomoči Turizma Ljubljana in MOL-a že sedemnajstič pripravil Srednjeveški dan v Ljubljani, ki se bo odvijal na Križevniški ulici in drugih lokacijah po Ljubljani. S skupnimi močmi bomo ponovno pripravili zanimiv in pester program, v katerem bodo letos sodelovali umetniki in ustvarjalci iz Gruzije, Italije, Madžarske, Švice in Slovenije. Tako prebivalci kot obiskovalci Ljubljane in številni turisti bodo ponovno navdušeno potovali v preteklost, Srednjeveški dan v Ljubljani pa tako (p)ostaja ena glavnih kulturno-turističnih prireditev v osrednji Sloveniji.

PROGRAM 17. SREDNJEVEŠKEGA DNE

10.00 do 18.00: Srednjeveška tržnica s 30 obrtniki na Križevniški ulici. V tem času vas bomo v srednjeveški krčmi postregli tudi z golažem, zelenjavno mineštro in palačinkami, otroci pa se bodo lahko igrali v delavnicah, ki jih izvaja Društvo Sezam ali na srednjeveškem dvorišču Teatra Cizamo, ki jih bo učil srednjeveških iger. V šotorih in na stojnicah Kulturno umetniškega društva Klati vitez bo na ogled orožarna, prikaz tiska Od papirja do knjige, razstava slovenskega grboslovja.

10.15 do 10.45: Viteški turnir srednjeveškega društva Red kraljevega orla, Trg francoske revolucije

10.45 do 11.00: Nastop Plesne skupine Celestina presnega društva Imani, Trg francoske revolucije

11.00: Srednjeveški sprevod po Ljubljani. Pot nas bo vodila po Križevniški ulici, Bregu, Novem trgu, Čevljarskem mostu, Mestnem trgu, Mestni hiši, Prešernovem trgu, Wolfovi ulici, čez Kongresni trg ter po Gosposki ulici do Trga francoske revolucije pred Križankami (v primeru slabega vremena bo pot prilagojena).

11.30: Nastop viteške skupine Federation of Georgian Martial Arts iz Gruzije z nastopom "Shavparosnebi" in viteški turnir srednjeveškega društva Red kraljevega orla pred Mestno hišo (Magistratom)

12.30: Nastop viteške skupine Federation of Georgian Martial Arts iz Gruzije z nastopom "Shavparosnebi" in viteški turnir srednjeveškega društva Red kraljevega orla na Prešernovem trgu

15.00 do 15.30: Nastop plesne skupine KUD Klati vitez, Trg francoske revolucije

15.30 do 16.30: Viteški turnir srednjeveškega društva Red kraljevega orla, Trg francoske revolucije

16.30 do 17.00: Nastop Plesne skupine Celestina presnega društva Imani, Trg francoske revolucije

20.00: Spektakularna predstava "Shavparosnebi"viteške skupine Federation of Georgian Martial Arts iz Gruzije v Križankah, Trg francoske revolucije (v primeru dežja bo nastop prestavljen v Hribarjevo dvorano na Ljubljanskem gradu)

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del