Quantcast
Radio1_v_zivo


Voznik namerno povozil škofjeloškega župana
| 29. 9. 2016 10:48
Po življenju naj bi mu stregel lokalni politik
Ključne besede:     nesreča    policija    kolesar    Škofja Loka    Miha Ješe
Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Dosedanje ugotovitve policistov kažejo, da je voznik avtomobila v sredo zjutraj v Škofji Loki namerno trčil v škofjeloškega župana, ki se je s kolesom peljal v službo. Kriminalisti so v ravnanju voznika ugotovili znake kaznivega dejanja. Po zbranih obvestilih in njegovi samoprijavi so vozniku že v sredo zjutraj odvzeli prostost in ga pridržali.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, dosedanja obvestila, ki so jih kriminalisti zbirali v sodelovanju s preiskovalno sodnico in državno tožilko, izkazujejo sum, da v trčenju ne gre za klasično prometno nesrečo, ki jo udeleženec največkrat povzroči zaradi neupoštevanja prometnih pravil, temveč gre za namerno trčenje voznika v kolesarja.

Škofjeloški župan Miha Ješe je bil v trčenju huje poškodovan. Kriminalisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi utemeljili sum kaznivega dejanja zoper življenje in telo. Z zbranimi podatki bodo seznanili pristojno državno tožilstvo. Osumljenca pred tem dogodkom policisti sicer zaradi kaznivih dejanj še niso obravnavali.

Motiv napada na župana Škofje Loke, ki naj bi ga namerno zbil 60-letni lokalni politik iz Škofje Loke, še ni znan. Storilca, ki se je sicer takoj po dogodku sam javil policiji, so že v četrtek pripeljali pred preiskovalnega sodnika v Kranju. Gre za 60-letnega Blaža Kujundžiča znanega lokalnega politika, nekdanjega občinskega svetnika, kandidata SDS-a za župana občine Škofja Loka, in sicer v letu 2006, pozneje tudi kandidata za poslanca Državljanske liste, zdaj pa člana SMC-ja.

V odzivu na napad na škofjeloškega župana so v petek v lokalnem odboru SMC Škofja Loka zapisali, da so zgroženi. "Dejanje najodločneje obsojamo, saj za nobeno nasilje ne more in ne sme biti opravičila," so zapisali in županu zaželeli čimprejšnje okrevanje. "Takšna dejanja so za nas absolutno nezdružljiva s članstvom v stranki in kakršnimkoli delovanjem v politiki na lokalni ali državni ravni. V občinskem svetu smo se vseskozi zavzemali za reševanje odprtih vprašanj, ki zadevajo življenje v naši občini, z dialogom in soočenjem argumentov, in tako bomo delovali tudi naprej," so še zapisali v stranki. Domnevni napadalec na župana Kujundžič je namreč na lokalnih volitvah 2014 kandidiral na listi SMC.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del