Quantcast
Radio1_v_zivo


Urgentni center na Ptuju
| 27. 9. 2016 7:36
Župani Podravja zahtevajo takojšnji začetek gradnje
Ključne besede:     Ptuj    župani Podravja    urgentni center
Ptujski župan Miran Senčar, je že zahteval nov sestanek z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc.
Ptujski župan Miran Senčar, je že zahteval nov sestanek z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc.

Župani občin Spodnjega Podravja so na današnjem kolegiju od države znova zahtevali takojšnji začetek gradnje urgentnega centra v tamkajšnji bolnišnici. Ob tem so opozorili, da njene finančne težave iz preteklih let ne smejo biti argument za odstopanje od zastavljenega projekta, pač pa kvečjemu poziv ustanovitelju za dokončno rešitev težav.

Župani so ob tem sprejeli tudi sklep, da se nikakor ne strinjajo z iskanjem takšnih možnosti za reševanje obravnave urgentnih pacientov v regiji, ki bi kakorkoli odstopale od postavljene in že uveljavljene mreže urgentnih centrov v Sloveniji, s tem pa tudi od predpisane strokovne in metodološke obravnave pacientov Spodnjega Podravja.

Kot je med drugim izpostavil ptujski župan Miran Senčar, je že zahteval nov sestanek z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, a ta zanje naj ne bi imela časa vsaj še dva tedna. Ministrstvo in državo bodo, ker postaja jasno, da z začetkom gradnje vsaj še letos ne bo nič, pozvali, naj 1,9 milijona evrov za projekt iz letošnjega prenesejo v proračun za naslednje leto.

Župani občin na ptujskem območju so danes v en glas poudarili, da ne bodo dovolili, da bi še v enem primeru več postali drugorazredni državljani. Župan Kidričevega Anton Leskovar je med drugim pozval celo k protestnemu shodu vseh županov regije v Ljubljani.

"Ne moremo pristati, da urgentnega centra na Ptuju ne bi imeli. Podravje je že sicer manj razvito kot drugi deli Slovenije, zdaj pa je še izpadel iz mreže urgentnih centrov. Očitno si ves čas izmišljujejo neke nove pogoje, zakaj ga ne bi gradili. V Ljubljani ni nikoli problem pri nobenem projektu," je bil oster Leskovar.

Tudi žetalski župan Anton Butolen zahteva enaka merila za vse državljane. Kljub dejstvu, da ptujska bolnišnica zaradi starih grehov posluje negativno, kar naj bi bil eden od kriterijev, zaradi katerih do gradnje še ni prišlo, meni, da tega kriterija pri ostalih urgentnih centrih po državi niso upoštevali, čeprav so bile vse bolnišnice v rdečih številkah.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del