Quantcast
Radio1_v_zivo


VIDEO: Deželak končno premagal Avdića
Radio 1 priporoča | 27. 9. 2016 5:01
Jutranja ekipa se je spopadla v krosu s svetovnim prvakom Mitjo Ergaverjem
Ključne besede:     Radio 1    Denis Avdić Show    Deželak    Morelj    Avdić    Mitja Ergaver    štirikros    Tivoli    tekmovanje    jutro
Kdo je koga?

Slovenski gorski kolesar Mitja Ergaver iz Ajdovščine je nov svetovni prvak v štirikrosu in si je zmago prislužil v Italiji v Val di Soleju, kjer se je odvijalo svetovno prvenstvo v spustu in štirikrosu. Ergavrova zmaga je zelo zanimiva, saj je v četrtfinalu izkoristil padec dveh tekmecev in se tako prebil med 8 najboljših. V polfinalu mu je uspelo stopiti na tretje mesto, nato pa so ga komisarji poslali v veliki finale. Kljub kaotičnemu razpletu si je prislužil naziv svetovnega prvaka, pometel s konkurenco in si nadel zlato kolajno.

 

Kaj je štirikros?

 

To je disciplina gorskega kolesarstva, kjer štirje tekmovalci istočasno dirkajo po umetno narejeni kros progi z raznimi ovirami in ovinki. Med dirko pa je dovoljen pa tudi nenameren kontakt med tekmovalci.

 

 

Jutranja ekipa Denis Avdić Showa se je zato odpravila na progo ter se drug z drugim spopadla pri Tivolskem gradu. Denis, Miha in Jana so tako sedli za kolo, si nadeli čelade in se odpeljali navzdol po stopnicah.

Najprej sta se pomerila Jana in Mitja, ki ji je sicer obljubil, da ji bo pustil zmagati, a je v njem očitno zavladala tekmovalnost in jo je premagal. :)

Se pa je odvil zanimiv dvoboj med jutranjima Avdićem in Deželakom, ki sta se prav tako pomerila v spustu po stopnicah in moramo priznati, da je šlo enemu bolje kot drugemu. 

 

 

Deželak je letos že prekolesaril ogromno kilometrov in očitno mu je držanje kolesarskega krmila še kako ostalo v spominu, saj je premagal Avdića, ki je bil na koncu zadnji. 

 

Seveda so poskrbeli tudi za varnost in se na progo odpravili s čeladami. Kot zanimivost naj omenimo, da je Jana nosila Mitjino prvo otroško čelado. Tudi Denis in Miha sta dobila svoji, ki nista bili ravno kolesarski, sta pa zagotovo zaščitili njuni glavi.

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del