Quantcast
Radio1_v_zivo


Zelena Ljubljana širi mrežo električnih polnilnic
| 21. 9. 2016 6:10
V Ljubljani do konca letošnjega leta načrtujejo postavitev 25 električnih polnilnic
Ključne besede:     Ljubljana    ETM    elektro ljubljana    polnilnice    električna vozila
Odprtje električne polnilnice na Vodnikovem trgu

Prvo električno polnilnico od 25 načrtovanih, ki jih bo v Ljubljani postavila družba Elektro Ljubljana, so uporabnikom predali na Vodnikovem trgu.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti sta ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič dala v uporabo novo električno polnilnico na Vodnikovem trgu. Ta je prva izmed javnih polnilnic v sklopu projekta »Storitev polnjenja električnih vozil na javnih polnilnih postajah v MOL«. V prvi fazi tega projekta bo septembra v Ljubljani na voljo 16 novih polnilnic, poleg obstoječih devetih in treh v parkirni hiši Kongresni trg. Do konca leta jih je tako načrtovanih skupaj 25.

Projekt je nastajal postopoma, v sodelovanju z LUZ, ki je za področje mesta Ljubljana pripravil večletno zasnovo postavitve lokacij javnih polnilnic, skladno z evropskimi smernicami in v tesnem sodelovanju z družbo Elektro Ljubljana, ki je, ob upoštevanju varovanja kulturne dediščine, za napajanje skrbno izbrala najprimernejše lokacije. V projektu je kot partner sodelovala tudi družba Elektro energija kot dobavitelj Zelene energije.

Ob otvoritvi je predsednik Elektra Ljubljana Andrej Ribič zadovoljno dejal: »Ljubljana je zelena prestolnica Evrope in v Elektru Ljubljana smo ponosni, da k njeni okolju prijazni podobi lahko prispevamo svoj delež.«