Quantcast
Radio1_v_zivo


Premiera muzikala Trinajst
| 20. 9. 2016 9:41
V predstavi sodeluje več kot 40 učencev, dijakov in mentorjev
Ključne besede:     Muzikal    Trinajst    II. osnovna šola Celje    Gimnazija Celje – Center
 Muzikal
Muzikal Trinajst je združil učence in dijake II. osnovne šole Celje in Gimnazije Celje – Center.

Na II. osnovni šoli Celje bo ob 19. uri premiera največjega mladinskega glasbeno-gledališkega projekta letošnjega leta muzikala Trinajst. Da je muzikal v Celju letos še posebej popularna glasbena zvrst, ne dokazuje le poletna uspešnica Veronika Deseniška, ampak tudi novi projekt II. osnovne šole Celje in Gimnazije Celje – Center, ki skupaj pripravljata že drugi glasbeno-gledališki projekt. Po uspešnici sezone 2013/14 Krog življenja bo tokrat prvič na slovenskih odrih v prevodu Anje Ivakič zaživela broadwajska uspešnica ameriškega skladatelja Browna – muzikal z naslovom Trinajst. Predpremierno so ga za izbrano občinstvo uprizorili že maja.

 

Projekt je povezal več kot 40 učencev, dijakov in mentorjev, posebnost predstave, ki jo spremlja glasbena zasedba The Takeover z Gimnazije Celje - Celje, pa je nedvomno zanimivo prizorišče, saj se bo velika avla II. osnovne šole Celje v prihodnjih dneh spremenila v čisto pravo gledališče. Muzikal govori o zanimivih letih najstništva in odraščanja, ob tem pa tudi o temah, kot so razumevanje, medkulturni in medgeneracijski dialog. Te se vijejo skozi kopico komičnih dogodkov, odetih v pop-rock ritme, in na povsem svojstven način slikajo tista nepozabna leta, skozi katera mora čisto vsak. Zato je broadwajska uspešnica primerna za vse generacije, tako za mlade, ki se lahko identificirajo s težavami in zapleti vrstnikov na odru, kot tudi za starejše, ki jih bo predstavi vrnila v norčava najstniška leta.

 

Z majsko predpremiero so mladi nastopajoči navdušili tudi številne kulturne organizatorje iz regije, zato bo predstava že oktobra gostovala v Žalcu, novembra in decembra pa še v Velenju, Slovenskih Konjicah in Laškem, vmes pa se bo vrnila tudi na celjski oder. Prva ponovitev za javnost ter dve dopoldanski matineji bodo 21. in 23. septembra na II. osnovni šoli Celje.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del