Quantcast
Radio1_v_zivo


Ljubljanski gasilci so dobili novo opremo!
| 19. 9. 2016 6:18
Gasilci: interveniranje v primeru poplav bo sedaj še boljše in predvsem tudi bolj varno.
Ključne besede:     gasilci    GBLJ    prostovoljni gasilci    MOL    nova oprema    
Skupna vrednost predane opreme je blizu 4 milijone evrov

V soboto, 17. septembra 2016 je župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković operativnim gasilskim enotam predal 10 gasilskih vozil ter veliko zaščitne in reševalne opreme, tudi opremo in plovila za posredovanje na in iz vode.

V uporabo je bilo torej predanih kar 10 vozil, od teh je bilo 5 vozil sofinanciranih iz sredstev požarnega sklada v letih 2015 in 2016, 5 vozil pa je bilo prenovljenih in opremljenih ter predanih prostovoljnim operativnim gasilskim enotam iz Gasilske brigade Ljubljana. Skupaj so tako v operativnem delovanju na novo 2 vozili za gašenje, 2 vozili za tehnično reševanje, 3 vozila za prevoz vode, 1 vozilo za ukrepanje ob nesrečah z nevarnimi snovmi ter 2 vozili za prevoz moštva.

Nabor opreme zajema osebno zaščitno opremo za posredovanje ob poplavah, reševalno opremo za reševanje iz vode, 5 večnamenskih čolnov s kolesi za narasle vode, izvenkrmni motor za čoln, vodno črpalko, 2 reševalna čolna z motorjem in priklopnikom, 6 mini raftov in 2 večnamenska priklopnika za prevoz čolna.

Oprema je bila predana 23-im prostovoljnim operativnim gasilskim enotam in Gasilski brigadi Ljubljana.

Župan Zoran Janković je nagovoru prisotnim predstavnikom gasilskih enot najprej poudaril, da je Ljubljana ponosna na svoje gasilce. Sedaj je na voljo odlična oprema, ljudje, ki z njo upravljajo so še boljši. Omenil je vsaj še tri pomembnejše investicije, ki jih v prihodnje na področju gasilstva načrtuje Mestne občina Ljubljana. To so investicije v dva gasilska domova (Gameljne in Spodnja Šiška) ter izgradnja dodatne izpostave Gasilske brigade Ljubljana na južnem delu Ljubljane. Ljubljana bo vložila vse napore, da se kar se da najhitreje realizirajo načrtovani protipoplavni ukrepi. Škode je bilo v preteklosti enostavno preveč, na srečo brez človeških žrtev! Kot primer odličnega sodelovanja je omenil zahvalo župana Bijeline iz Bosne in Hercegovine, kjer so enote JGS pomagale pri odpravljanju posledic katastrofalnih poplav. Na koncu nagovora je pozval, da naj ljubljanski gasilci še naprej delujejo skladno z vrednotami, kot so tovarištvo, nesebičnost in pomoč drugim. Vsem gasilcem se je zahvalil za njihov doprinos in zaključil s pravim gasilskim pozdravom: »Na pomoč!«.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del