Quantcast
Radio1_v_zivo


Evropski teden mobilnosti tudi v Medvodah
| 16. 9. 2016 12:22
Za motorni promet zaprt center Medvod
Ključne besede:     Medvode    ETM    dan brez avtomovila    e-mobilnost
EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI (ETM) bo letos ponovno povezal na tisoče evropskih mest

Z današnjim dnem se pričenja Evropski teden mobilnosti, v okviru katerega so pester program prvič pripravili tudi v Medvodah. V ta namen bo vse do 22. septembra 2016, ko obeležujemo Dan brez avtomobila, za motorni promet zaprt center Medvod, in sicer na dveh odsekih: Cesta komandanta Staneta od Seškove ulice do Medvoške ceste in Medvoška cesta od Ceste komandanta Staneta do uvoza na parkirišče trgovskega centra. Prostor bo namenjen dogodkom in predstavitvam različnih aktivnosti, namenjenih spodbujanju trajnostne mobilnosti in spreminjanju potovalnih navad.

Veliko pozornosti bo namenjene e-mobilnosti, saj se bodo obiskovalci lahko seznanili z električnimi motorji TORI ter jih tudi preizkusili. Udeležili se bodo lahko projekcije rally-a z električnimi avtomobili po trasi Zelene Keltike od Medvod do Bovca in predavanja Braneta Küzmiča, ki ju organizira Rotary Medvode. Društvo za električna vozila Slovenije (DEVS) bo izvedlo predavanje o e-mobilnosti, Ljubljanski potniški promet pa bo na ogled postavil Mini metan avtobus, saj se bodo s takšnim v prihodnje vozili tudi občanke in občani Medvod. Z Društvom tabornikov Rod dveh rek Medvode se bodo obiskovalci lahko podali na fotoorientacijo, v organizaciji Kolesarskega kluba Medvode bo potekalo vodeno kolesarjenje po dolini Ločnice, z Društvom upokojencev Medvode pa se bo možno sprehoditi po centru Medvod.

Poleg stojnic s predstavitvami in rekreacijskih aktivnosti bodo potekale številne ustvarjalne delavnice, predavanja, pravljična ura, lutkovna predstava in druge animacijske aktivnosti, ki so jih pripravili v Knjižnici Medvode, Društvu Reks in Mila ter Plesni šoli Urška. Prav tako so k programu aktivno pristopili mnogi drugi. Med njimi Javni zavod Sotočje Medvode, ki bo predstavil produkt trajnostno kulinarično potovanje, v času ETM pa nudil brezplačno izposojo kolesa, Nordijsko športno društvo Medvode s prikazom nordijske hoje, rolkanja in rolanja, Policijska postaja Medvode s predstavitvijo preventivnih aktivnosti v prometu, svoje zdravstveno stanje pa bodo udeleženci lahko preverili v Lekarni Ljubljana, kjer bodo potekale brezplačne meritve revni glukoze v krvi, ter v Sanolaborju, kjer si bodo lahko brezplačno izmerili krvni tlak. V času ETM so posebne akcije za vse, ki se bodo te dni v službo ali po opravkih odpravili peš ali s kolesom, pripravili tudi v Kavarni 4 Mačke ter Paviljonu Jurček.

V okviru priprav Celostne prometne strategije (CPS) Občine Medvode bodo obiskovalci lahko sodelovali tudi v nagradni anketi, katere namen je pridobiti čim več podatkov o njihovih stališčih, navadah, željah in vrednotah glede urejanja prometa, ki bodo služili pri pripravi strategije. Z veljavno izpolnjeno anketo pa bodo lahko sodelovali tudi v nagradnem žrebanju, ki bo potekalo 22. 9. 2016, ob 14. uri na Medvoški cesti, ter se potegovali za glavno nagrado (zložljivo kolo) ali ostale privlačne nagrade.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del