Quantcast
Radio1_v_zivo


Pikin festival v Velenju
| 16. 9. 2016 10:34
V Velenju se bo v nedeljo začel največji slovenski otroški festival
Ključne besede:     Pikin festival    Pika Nogavička    Barbara Pokorny    Festival Velenje
 Pika Nogavička
Pika Nogavička bo v nedeljo za en teden prevzela oblast v mestu.

Barbara Pokorny, direktorica Festivala Velenje
PRENESI DATOTEKO
Pikin festival prinaša veliko novega.

V nedeljo se bo začel 27. Pikin festival, katerega častna pokroviteljica je igralka Pia Zemljič, ki bo festival obiskala v sredo. Tudi tokrat bo največji otroški festival v Sloveniji postregel z več kot 50 predstavami in koncerti, na voljo bo približno 100 ustvarjalnih in raziskovalnih kotičkov ter številne športno-umetniške aktivnosti. Osrednja tema festivala je Sam svoj mojster, tako da bo večina festivalskih vsebin namenjena tehničnim dejavnostim. Te bodo potekale v treh večjih sklopih, in sicer v Pikini mestni hiši, v Pikini vesoljski akademiji in v Pikinem modnem salonu. Letos bodo prvič postavili tudi zunanjo hiško »A je to«, na voljo pa bo tudi več tehniških delavnic.

 

V času festivala bo živahno tudi v centru Velenja, kjer so že na ogled različne Pikine razstave, manjkali pa ne bodo niti koncerti in gledališke predstave.

 

Otvoritvena slovesnost 27. Pikinega festivala bo v nedeljo ob 16. uri na prireditvenem prostoru ob Velenjskem jezeru, festivalsko dogajanje pa se bo začelo že ob 10. uri dopoldne s Pikinim družinskim otvoritvenim dnem. Zaključek Pikinega festivala bo 24. septembra, ko bodo podelili najvišja festivalska priznanja – zlate pike.

 

Ves čas festivala bo tudi letos potekala dobrodelna akcija zbiranja sladkarij, ki jih bodo nato skupaj s prehrambenimi paketi razdelili med otroke iz socialno ogroženih družin. Humanitarno noto ima tudi eden izmed uvodnih dogodkov Pikinega festivala, to je 2. Pikin ultra tek, ki se bo začel danes ob 18. uri na Velenjski plaži pri Kamping jezero Velenje, kjer bo jutri ob 18. uri tudi zaključek. Gre za 24-urni humanitarni dogodek, na katerega so vabljeni ljubitelji teka in hoje, ki so pripravljeni preteči ali prehoditi poljubno razdaljo in s prostovoljno startnino prispevati svoj delež za otroke iz socialno ogroženih družin. Zbrani denar bodo namenili za izvedbo otroškega počitniškega kampa v organizaciji Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del