Quantcast
Radio1_v_zivo


Boljše poslovanje Engrotuša
| 12. 9. 2016 10:35
V Engrotušu so lani ustvarili tri milijone evrov dobička
Ključne besede:     Engrotuš    poslovanje    dobiček    Tuš    Mirko Tuš
 tuš
Poslovanje Engrotuša se po poslovnem prestrukturiranju skupine izboljšuje.

Po skoraj 106-milijonski izgubi v letu 2014 se je Engrotuš, trgovski del skupine Tuš, lani uspel izviti iz rdečih številk. Družba je leto končala s tremi milijoni evrov čistega dobička, uspešno pa so končali tudi postopek preventivnega prestrukturiranja. Prihodki od prodaje so se lani povečali za pol odstotka na 486,8 milijona evrov. Po skoraj tri milijonski izgubi iz poslovanja v 2014 je Engrotuš lani ustvaril 4,4 milijona dobička iz poslovanja.

 

Ena od glavnih prioritet v prihodnje je nadaljnja finančna in poslovna stabilizacija skupine Tuš. Tuš se bo osredotočal na trgovinsko dejavnost, kjer si prizadevajo za nadaljnjo optimizacijo vseh poslovnih procesov. Stabilno rast poslovanja bodo dosegali tudi prek odprodaje nestrateškega premoženja.

 

Celjski podjetnik Mirko Tuš je pred dobrega četrt stoletja odprl svojo prvo prodajalno, nato pa širil posle, ne le v trgovini, ampak tudi na področje mobilne telefonije, naftnih derivatov in multikinov. Večinoma je podvige financiral s posojili, v zadnjih letih pa s težavo odplačuje dolgove.

 

Konec januarja se je skupina s finančnimi upniki uspela dogovoriti za reprogram finančnih obveznosti do leta 2020, s čimer je bil omogočen uravnotežen nadaljnji razvoj skupine in nadaljnji poslovni razvoj Tuševega trgovskega dela. Julija letos se je pravnomočno končal tudi postopek preventivnega prestrukturiranja.