Quantcast
Radio1_v_zivo


Druga faza obnove gorenjske avtoceste
| 12. 9. 2016 8:27
Začasno bo zaprt priključek Kranj - vzhod proti Ljubljani
Ključne besede:     Dars    gorenjska avtocesta    dela    Kranj vzhod    obnova
Foto DARS

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med Kranjem in Brnikom, kjer od začetka avgusta potekajo obsežnejša obnovitvena dela, se skladno s časovnico zaključuje prva faza, obnova smernega vozišča proti Jesenicam. Delavci družbe DARS d.d. so v nedeljo začeli z deli za prestavitev zapore na smerno vozišče proti Ljubljani. Za vzpostavitev zapore bodo izvajali dela do srede, 14. septembra, pri čemer bo velika večina del opravljena v nočnem času, tako da bo promet čim manj oviran.

Priključek Kranj - vzhod bo proti Ljubljani (uvoz na avtocesto proti Ljubljani in izvoz z nje iz smeri Jesenic) popolnoma zaprt od predvidoma srede zjutraj, 14. septembra, in sicer predvidoma od sedem do največ deset dni. Obvoz bo urejen, uporabnike avtoceste DARS poziva, naj pozorno spremljajo prometno signalizacijo, upoštevajo hitrostne omejitve, pozorni naj bodo na delavce na območju avtocestnega delovišča. Pravočasno naj se pozanimajo o stanju in razmerah na cesti.

Promet bo tudi v drugi, zadnji fazi del povečini urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje. Le proti koncu septembra bo predvidoma največ šest dni promet proti Ljubljani urejen zgolj po enem pasu, medtem ko bo proti Jesenicam vseskozi urejen po dveh zoženih pasovih; v tem času bo na priključku Kranj – vzhod zaprt uvoz na avtocesto proti Ljubljani, na priključku Brnik pa izvoz z avtoceste iz smeri Jesenic. V času vzpostavitve enega prometnega pasu proti Ljubljani je še posebej v jutranjih prometnih konicah pričakovati zastoje.

V drugi fazi del, ki bo trajala predvidoma od 14. septembra do sredine oktobra, bo obnovljeno 4,9 kilometra vozišča avtoceste proti Ljubljani, pri čemer bosta zaradi preplastitve do 30. septembra izmenično zaprta priključka Kranj - vzhod in Brnik v smeri Ljubljane. Obvoz bo v navedeni smeri urejen izmenično prek priključkov Brnik in Kranj - vzhod, ki sta med seboj oddaljena približno tri kilometre.

Na odsekih med Kranjem in Brnikom, ki so bili zgrajeni in predani prometu leta 1985 (razen del odseka med priključkoma Kranj - vzhod in Kranj - zahod, ki je iz leta 2000), se bodo poškodovana mesta lokalno sanirala in izvedla preplastitev celotne voziščne konstrukcije z obrabnozaporno plastjo. Izvedle se bodo nove talne označbe, na nevarnih mestih nova varovalna ograja. Na podvozu Šenčur je predvidena zamenjava hidroizolacije, na ostalih premostitvenih objektih manjša sanacijska dela.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del