Quantcast
Radio1_v_zivo


Športni vikend na Ptuju
| 9. 9. 2016 9:42
Ptuj bo ta konec tedna v znamenju športa
Ključne besede:     Ptujski športni vikend    Ptuj    šport    družine    otroci
 portni vikend
Vrhunec Ptujskega športnega vikenda bo v soboto, ki bo namenjena predvsem družinam z otroci.

Zavod za šport Ptuj bo na Ptujskem športnem vikendu že 22. leto zaporedoma poskrbel za aktivno športno-igrivo dogajanje za družine, športni duh in adrenalin ter hiter srčni utrip udeležencev. Dogajanje se je začelo že v četrtek. Danes bodo Ptujski športni vikend nadaljevali z igranjem tenisa v parih in analize ter pregledom ciljev v sklopu Strategije v Mestni občini Ptuj.

 

Sobota bo namenjena številnim generacijam, predvsem pa družinam z otroki, ki bodo dan lahko preživeli na igralih na prostem. Že tradicionalno rekreativno kolesarjenje bo po 17,5 km dolgi trasi združilo rekreativne kolesarje, na Šoli zdravja bodo lahko mlajši in starejši preizkusili tako imenovano vadbo 1000 gibov. Če še niste slišali za ultimate frizbi, boste ljubitelji novitet imeli priložnost spoznati tudi šport, ki je primeren za vse starosti.

 

Soboto bodo nadaljevali košarkarji na 2. odprtem prvenstvu Ptuja v ulični košarki, otroci iz vrtcev pa bodo na svoj račun prišli na Mini olimpijadi, kjer se bodo ob zaprisegi, olimpijski zastavi in himni počutili kot pravi udeleženci olimpijskih iger. V soboto popoldne bodo organizatorji nadaljevali tradicijo s predstavitvijo športa invalidov z Društvom za šport invalidov MOST Ptuj ter s predstavitvijo rekreativnega in tekmovalnega boksa v družbi z Dejan Zavec Gym. Za ljubitelje vodnih užitkov bo na voljo še vejkanje, za ljubitelje učenja pa Airsoft - preživetje v naravi.

 

Ptujski športni vikend se bo končal z nedeljsko revijo nogometnih veteranov na ptujskem mestnem stadionu.