Quantcast
Radio1_v_zivo


Vlasta Stojak je odstopila
| 8. 9. 2016 11:05
Ptujska mestna občina je ostala brez direktorice mestne uprave
Ključne besede:     Vlasta Stojak    Mestna občina Ptuj    Miran Senčar    odstop
Vlasta Stojak
Vlasta Stojak pravi, da se z županom Miranom Senčarjem razhajata v odločitvah.

Direktorica ptujske mestne uprave Vlasta Stojak je ta teden župana Mirana Senčarja obvestila, da odstopa s svojega položaja, hkrati je podala odpoved delovnega razmerja. Med razlogi za takšno odločitev, ki je po njenih besedah nepreklicna, je navedla, da želi ostati zvesta svojim načelom, zato nekaterih županovih odločitev ne more izpolnjevati.

 

Kot je povedala na novinarski konferenci, po skoraj dveh letih sodelovanja ugotavlja, da se z županom razhajata v odločitvah, zato je pošteno do obeh, da se razideta. Občinska uprava sicer po njenih besedah dela dobro, nekateri sodelavci so odlični in strokovni, v času njenega mandata pa so naredili pomembne pozitivne premike. "Vendar delo uprave zelo otežuje nezaupanje dela politike, razhajanje političnih skupin in koalicije, odpiranje novih konfliktov, ki posledično pomenijo nenehno spreminjanje odločitev ter vse težje sodelovanje z institucijami in sosednjimi občinami," je dejala Stojakova, ki je trenutno na dopustu, v pogodbi pa ima trimesečni odpovedni rok. Sodu naj bi izbilo dno dogajanje okoli zadnje skupščine komunalnega podjetja, na kateri je manjkal predstavnik mestne občine in zaradi česar ni bil izglasovan predlagani sklep o delitvi dela dobička. Vlasta Stojak priznava, da se je pri tem zgodila napaka, ki se ne bi smela zgoditi. Vendar je ugotovila, da je ta nastala zaradi slabe komunikacije, nejasnih navodil in niza dogodkov, kar bo treba popraviti in se iz tega nekaj naučiti. Zagotovo pa za občino ni nastala nepopravljiva škoda.

 

Na odstop in očitke se je odzval tudi ptujski župan Miran Senčar, ki ga je ravnanje Stojakove presenetilo, saj doslej ni zaznal, da bi bila njuna razhajanja tako velika, da ne bi mogla več sodelovati. A kar se je zgodilo, se je, zato jih zdaj čaka zagotovitev nemotenega delovanja mestne uprave, saj je pred njimi pomembno obdobje ter končno tudi nekatere nove investicije in projekti. O imenih za novega direktorja še ni razmišljal, zagotovo pa bo to storil v naslednjih dneh, ko naj bi tudi objavili razpis. Pooblastila je za zdaj predal vodji sekretariata za splošne zadeve Janezu Mercu, na svojem delovnem mestu pa ostaja tudi vodja oddelka za gospodarstvo Andrej Trunk, ki je trenutno na bolniškem dopustu in za katerega naj bi Senčar zahteval izredno odpoved.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del