Quantcast
Radio1_v_zivo


"Ljubim svojega moža–toda nočem seksati z njim"
Radio 1 priporoča | 8. 9. 2016 15:30
5 žensk je delilo svoje OSEBNE izkušnje
Ključne besede:     mož    seks    ljubezen    odnos    izkušnje    izpoved    ženske
Ljubim ga, toda ne želim seksati z njim ...

Bodimo iskreni: Seks je velik del vsakega razmerja. Toda, če si se znašla v obdobju daljše "suše", ni nujno, da se bosta s partnerjem razšla. Včasih se ta primankljaj seksa zgodi zaradi stresa, zamenjave zdravil, ali pa če se ti zgodi kakšen neljubi dogodek, na katerega ne moreš vplivati. Gre za nekaj, čemur se ne da izogniti in skoraj vsaka ženska doživi kaj takšnega. 5 žensk je delilo svoje osebne izkušnje–vse ljubijo svoje partnerje, vendar nočejo seksati z njimi. 

 

Najprej sem mislila, da je nekaj narobe z najinim odnosom. Na začetku sva veliko seksala, vsaj šestkrat na teden. Bila sva prave živali in uživala sva prav vsako sekundo. Toda prvo leto najinega zakona, jaz nisem bila najbolj pri volji za seks. Sama sebe sem morala prepričevati, da sem to lahko speljala vsaj enkrat na teden, samo da ne bi mož pomislil, da je kaj narobe. Saj v bistvu je bilo v redu. Ljubila sem ga in zelo me je privlačil. Bilo je odvisno od tega, kakšne volje sem bila. Vedno je bil zelo razumen glede tega. Nikoli mi ni vzbujal slabe vesti, ker nisem bila pri volji za stvar. Nato sem izvedela, da sem se počutila nejevoljno zaradi kontracepcijskih tablet. Ko sem jih prenehala jemati, sem se počutila bolje in najino spolno življenje se je takoj izboljšalo. Seksala sva dvakrat, trikrat na teden.

- Heather, 32 let

 

 

Nihče ti tega ne pove, ko si v najstniških letih ali v dvajsetih, toda seks se spremeni, potem ko imaš enkrat otroke. Predvsem zato, ker si vedno utrujen in zadnja stvar, ki jo želiš narediti je, da se slečeš in kažeš svoje ponosečniško telo. Ne me narobe razumeti, ljubim ga, in všeč mi je najino življenje skupaj. Samo nisem najbolj samozavestna glede svojega telesa, in raje bi spala takrat, ko spijo moji otroci kot da bi ostala budna in seksala. Imava dva otroka, ki sta stara manj kot 4 leta. Predstavljajte si to! Mojega moža pa to zelo moti. Cel dan ga ni doma, zato je vedno utrujen zaradi službe. Jaz pa sem utrujena zaradi živahnih otrok. In to je večni boj v naši hiši, kar mi ni najbolj všeč.

- Juliet, 29

 

 

 

Dobesedno sem se zbudila nekega dne in se odločila, da nočem več seksati s svojim fantom. Morda se sliši čudno, ker rada ga imam pa še vedno. Pač sem zgubila seksualni apetit. Res je bilo težko mu to razložiti. Moški ne razumejo ženskih hormonov, v bistvu niti sama nisem razumela, zakaj sem se počutila tako. S fantom sva se skoraj razšla zaradi tega. To je vzel zelo osebno, mislil je, da sem ga prebolela, vendar to ni bilo res. To ni bilo res, zato sem ga celo k zdravnici peljala s seboj. Zdravnica je rekla, da se počutim tako zaradi stresa v službi in doma. Rekla je, da ni nič narobe z menoj in takoj sem se počutila bolje. Tudi on se je potem počutil bolje.

- Ruth, 35 let

 

 

Poročena sem že več kot 23 let. Seksala sem dovolj za celo življenje in po resnici povedano, dovolj mi je. Poleg tega pa sem malce že zdolgočasena. Moj mož ne razume. Obljublja, da bo poizkusil nove stvari. Prejšnji mesec mi je rekel, da bova šla v "šolo seksa" in da bova naročila knjigo na Amazonu, saj bova tako lahko vnesla malce svežine v najino spolno življenje. Toda jaz sem mu rekla, da sem v redu. Ljubim ga. Želim biti z njim do konca življenja. Toda trenutno nočem seksati z njim. S tem se bo pač moral sprijazniti. Niti nima veliko izbire.

- Linda, 48 let

 

 

Po dveh letih najine zveze, sem izgubila interes za seks z mojim fantom. Začela sem raziskovati, zakaj je to tega prišlo. Mislila sem, da me morda zanimajo ženske. V preteklosti sem že bila z ženskami, ampak sem mislila, da me je to minilo. Očitno ne. Še vedno imam rada svojega fanta, ampak morda bolj kot prijatelja? Moj fant je bil seveda zaskrbljen, ko sem mu povedala, da nočem seksati z njim vsaj tri mesece. Zato sem mu povedala resnico, na začetku je bil šokiran in malce užaljen. Sedaj imava "odprto" razmerje in večina ljudi to razume.

- Sarah, 24 let

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del