Radio1_v_zivo


To jesen obišči Muzej iluzij v Ljubljani
Matjaž Lovše | 5. 9. 2016 13:45
Z zabavnimi razstavnimi eksponati in sobami iluzij bo zabaval vse generacije
Ključne besede:     muzrj iluzij    ljubljana    kongresni trg
Mesto iluzij na Kongresnem trgu v Ljubljani

Svoja vrata je na Kongresnem trgu 13, v Ljubljani, odprl Muzej iluzij, ki v Zagrebu in Zadru na Hrvaškem, velja za eno najbolj obiskanih turističnih atrakcij.


Obiskovalci, ki ga lahko obiščejo vsak dan, med 9. in 22. uro, bodo v največji zbirki v tem delu Evrope, našli sobe iluzij, holograme, portrete, horor-grame in slike, ki se spreminjajo, pojavljajo in izginjajo pred njihovimi očmi.
Muzej jih bo popeljal v svet iluzij, ko se bodo sprehodili skozi antigravitacijsko, obrnjeno ali neskončno disco sobo. Večanje in manjšanje osebe bodo lahko doživeli s hojo po neverjetni Ames sobi. Iskreno ogledalo jim bo pokazalo, kako so videti v resnici. S foto iluzijami se bodo prepustili doživetju lebdenja, transparentnosti, pomanjševanja ali povečevanja v slogu Alice v čudežni deželi. Optične iluzije bodo zmedle njihove možgane, medtem ko bodo v živo spremljali izvajanje trikov.

 

In še Vortex predor. Ta jih bo popolnoma obnorel in jih pripeljal do tega, da se bodo še kako borili za napredovanje skozi rotirajoč cilinder v želji, da naredijo naslednji korak.

 

Pravo bogastvo razstavnih predmetov, atraktivne prevare in sobe Muzeja iluzij, bodo obiskovalce naučile tudi nekaj o vidu, percepciji, delovanju možganov in znanosti, ki se skriva za svetom iluzij, da bi dojeli, zakaj oči vidijo stvari, ki jih razum ne dojame. Zanimiv del muzeja pa je tudi igralnica za obiskovalce, kjer bodo lahko svoje spretnosti preizkušali z miselnimi igrami in didaktičnimi igračami. Tako se bodo skozi igro naučili, kako naj dosežejo svoj potencial in sprejemajo boljše odločitve.


Muzej iluzij v Ljubljani, bo gotovo postal ena najbolj atraktivnih mestnih točk, tako za domače kot tuje goste, že pred odprtjem pa so zanj veliko zanimanje pokazale šole in izobraževalne inštitucije.