Quantcast
Radio1_v_zivo


13 tipičnih razlik med moškim in žensko
Radio 1 priporoča | 2. 9. 2016 15:24
Ona opravlja več stvari hkrati, on pa se skoncentrira le na eno
Ključne besede:     moški    ženska    razlike    navade    obnašanje
Razlike so očitne

Moški so z Marsa, ženske pa z Venere. Kljub temu, da imamo nekaj skupnih navad, nas je po nekaterih stvareh dodobra ločiti. Tukaj smo ti pripravili 13 stvari oz. navad, ki jih vsak spol dela po svoje.

 

 

1. KAKO SE SLAČIMO


Moški: Moški pri slačenju nimajo večjih težav in tudi ne skrbi, da bi se majica pri slačenju zmečkala ali raztegnila. Ponavadi jo z eno roko povlečejo s hrbtne strani čez glavo.

 

Ženske: Prekrižajo roke, primejo majico s konca in povlečejo čez glavo. Seveda je pri tem ne vržejo, ampak vsaj položijo čez stol, ki je namenjen le odlaganju oblačil.

 

 

 

2. KAKO POKAŽEMO DLANI

 

Če nam kdo reče, da naj mu pokažemo dlani, bo vsak spol to storil drugače, no vsaj po večini.

 

Moški: Obrnejo dlani tako, da so usmerjene v nasprotnikov obraz.

 

Ženske: Obrnejo dlani k svojemu obrazu. Morda zato, da se podzavestno pohvalijo s svojimi urejenimi nohti.

 

3. KAKO MEČEMO ŽOGO

 

Moški: Ko vrže žogo, jo z obema rokama prime visoko v zrak in z njo zamahne preko glave.

 

Ženske: Žogo prime in jo zaluča od spodaj navzgor. Nekaterim ženskam je to kar malce prirojeno, saj se tako žogajo s svojimi malimi otroki.

 

4. KAKO SLIŠIMO ZVOK


Moški: Hitreje zaznajo, s katere strani prihaja zvok kot ženske. Imajo tudi bolj globok spanec in jih hrup, ki se dogaja ponoči, ne zbudi zlahka.

 

Ženske: Imajo ostrejši sluh od moških, če se pogovarjamo o visokih frekvencah. Lahko bi tudi rekli, da so njihovi možgani ''programirani'' tako, da hitreje zaslišijo otroški jok. 

 

5. KAKO SEDIMO

 

Moški: Najraje sedijo razširjenih nog in s tem pokažejo, da so močni in možati. Že v preteklosti so njihovi predniki s tako pozo dokazovali moč in svojo moškost. 

 

Ženske: Večina jih najraje sedi s prekrižanimi nogami. Prekrižane noge ženski predstavljajo sproščeno pozo in jo nemalokrat uporabijo, čeprav naj bi bila zdravju neprimerna. Prav tako jo prakticirajo, kadar imajo oblečeno krilo. 

 

 

 

 

6. KAKO RAZLIKUJEMO MED DESNO IN LEVO STRANJO

 

Moški: Veljajo za tiste, ki naj ne bi nikoli pomešali med levo in desno stranjo ter bi skoraj  trdili, da s tem nimajo težav. 

 

Ženske: Nekaj jih je priznalo, da imajo s tem večkrat težave. Ne gre za to, da ne bi vedele, katera stran je desna ali leva, ampak se hitreje zmedejo. Tudi inštruktorji vožnje so povedali, da ko ženskam rečeš, naj zavijejo levo, bodo one zapeljale v desno.

 

7. KAKO ZEHAMO


Moški: Ko zazehajo moški, si običajno pokrijejo usta tako, da imajo dlan rahlo stisnjeno v pest.

 

Ženske: Iztegnjeno dlan prislonijo k ustom, saj naj bi tako bile videti bolj elegantno in ženstveno.

 

 

 

8. KAKO VIDIMO STVARI OKOLI SEBE


Moški: Zelo jasno vidijo daleč v daljavo in lahko bi rekli, da imajo oči kot daljnogled. Že v preteklosti so hitreje razvili vid, da so lažje ulovili plen. Imajo pa morda malce slabše razvit vid za stvari od blizu in večkrat spregledajo tisto kar imajo ''pred nosom.''

 

Ženske: Stvari opazijo hitreje in imajo dober vid za tiste, ki so čisto pred njimi. One so namreč tiste, ki morajo nenehno gledati za svojimi otroki in paziti, da se jim kaj ne zgodi. V društvu za varne voznike pa celo trdijo, da je več možnosti, da te bočno z avtom udari moški kot ženska.

 

 

 

 

9. KAKO ZAVEŽEMO KOPALNI PLAŠČ


Moški:  Ponavadi si pas kopalnega plašča zavežejo pod trebuhom in malce nad boki.

 

Ženske:  Običajno ga močno zavežejo okoli trebuha in s tem naredijo učinek ožjega pasu in da postava bolje izgleda. 

 

 


10. KAKO SI RAZLAGAMO PRVI VTIS TUJCEV


Ko moški in ženske stopijo v prostor neznanih obrazov, si signale predstavljajo čisto drugače.Moški: Hitro bodo pogledali, če so v prostoru kakšni poznani obrazi, da se lahko z njimi podružijo ali pa bodo preveril, če je v prostoru nekdo, ki je mogoče njegov ''sovražnik.'' Pri prepoznavanju čustvenih signalov niso tako hitri in imajo raje, da jim nekdo direktno pove, kaj želi in kako se počuti, ne da bi oni morali to razbrati z obraza.

 

Ženske: Ko vstopijo v prostor neznanih ljudi, bodo takoj prepoznale signale, ki jih oddajajo. Prepoznale bodo njihovo razpoloženje, kdo je prijazen, kdo zabaven, s kom se je prijetno družiti, itd. Hitro prepoznajo čustvene signale in same določijo, kako se nekdo počuti, ne da bi z njim morale klepetati.

 

11. KAKO DOSEGAMO CILJE

 

Moški:  Običajno so se zmožni skoncentrirati le na en cilj v tistem trenutku in mu posvetiti vso pozornost. Strokovnjaki pravijo, da je tako še iz preteklosti, ko so se moški morali med lovom skoncentrirati le na eno stvar – plen, da družina ne bi bila lačna.

 

Ženske: Zmožne so opravljati več stvari hkrati. Zato se lahko kdaj zgodi, da kakšno stvar naredijo malce površno, saj ji ne morejo posvetiti 100 % pozornosti, ker imajo zraven še ogromno drugega dela. 

 

 

12. KAKO SE SOOČAMO S TEŽAVAMI

 


Moški:  Ko nastopijo težave, jih moški ne razlagajo na glas ali jih delijo z drugimi. Raje so tiho in jih najraje nekako poteptajo, saj menijo, da bodo tako hitreje šle v pozabo. Šele, ko bo nastopil prvi šok ali stres, bodo začeli iskati rešitve ali skušali to rešiti kar sami. Tuji nasveti jim ne ležijo in jih ne želijo upoštevati.

 

Ženske: Povsem druga zgodba pa je, ko imajo težave nežnejši spoli. O tem se bodo želele pogovoriti z družino, partnerjem ali prijatelji. Kajti s tem, ko dajo ven iz sebe se počutijo bolje in jim je pri srcu lažje. Nato išče od bližnjih nasvete, kako bi to čim hitreje rešile.

 

 

 

13. KAKO SI ZAPOMNIMO PODATKE

 


Moški:  Zapomnijo si le tisto, kar se jim zdi pomembno in jim bo morda prišlo prav. Včasih si bodo številko registrske tablice zapomnili prej kot to, da morajo kupiti kruh.

 

Ženske: Ženski spomin je kot velika omara, z ogromno policami, na katerih je vse na svojem mestu. Točno si zapomnijo vse in velikokrat točno vedo, kaj se dogaja. Kdaj ima kdo rojstni dan, kakšno številko čevljev nosi prijateljica, koliko je včeraj nakupila v trgovini itd.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del